OSLO: – Vi er veldig glad for at vi skal få et møte med statssekretær Lisbet Rugtvedt i Kunnskapsdepartementet. Departementet er til for folkets beste. Vi ønsker å få gjennomslag for vår rett til å fritt velge skole for våre barn, en rett vi mener er blitt tatt fra oss, sier foreldrerepresentant Maylin Nyberg til Dagen.

Skolen har fortsatt tro på at de skal klare å overtale Kunnskapsdepartementet til å bevilge statlige midler til drift av den kontroversielle skolen.

Den kristne skolen mistet statsstøtten i fjor etter økonomisk rot og sammenblanding av menighet og skole. Avgjørelsen ble anket, men den 16. desember 2005 ble det bestemt at Kunnskapsdepartementet opprettholder vedtaket fra i fjor.

— Vi har drevet skolen uten statsstøtte i over ett år. Det går ikke lenger. Hvis ikke det dukker opp ekstraordinære økonomiske gaver før 9. januar må vi legge ned. Akkurat nå ser det ser mørkt ut, sa rektor Jan Åge Gabrielsen til Fædrelandsvennen tidligere denne uka.

Det siste året har Skjærgårdskirka stått for skolens økonomiske garanti, men fra 1. januar har ikke menigheten lenger muligheten til dette.