KRISTIANSAND: Kvinnen og de to mennene bak tyveriraidene har nå fått fra ett år til ett år og ni måneders ubetinget fengsel.

Det var en større tyverisak som ble rullet opp i landsdelen, etter at politiet 29. oktober i fjor aksjonerte mot et gårdsbruk i Høvåg. Ute i en dobbel garasje ble det funnet så mye tyvegods at politiet måtte rekvirere en lastebil for å få med seg alt.

De tre domfelte er en 43 år gammel mann og et samboerpar der hun er 35 år og han 47. Det var samboerparet som på det aktuelle tidspunktet leide gårdsbruket, der de lagret mye av tyvegodset. Gården ligger like ved naturistleiren I Isefjærfjorden.

Trioen ble i Kristiansand tingrett funnet skyldig i å ha begått en rekke innbrudd i Lyngdal, Kristiansand, Vennesla og Åmli. Alle tre hadde vært sammen om de fleste av innbruddene.

Størst verdier forsvant det i forbindelse med et innbrudd hos Lunde Dekkservice AS i Lyngdal 11. oktober. Her skal de tre ifølge firmaet fått med seg dekk, felger, verktøy og bilrekvisita for over 380.000 kroner.

Blant de mange innbruddstyveriene var kanskje det fra en varebil i Skibåsen i Kristiansand det mest originale. Herfra fikk de tydelig sultne tyvene med seg spekepølser og fenalår for nesten 40.000 kroner.

Lengst straff fikk 47-åringen. Han ble i tillegg til sju innbruddstyverier og fire tyverier funnet skyldig i narkotikamisbruk og bilkjøring uten førerkort med falske skilter. I den ett år og ni måneder lange straffen er også resttiden fra en tidligere dom medregnet.

47-åringens 12 år yngre samboer fikk ett års fengsel, mens 43-åringen ble dømt til ett år og seks måneders fengsel.