KRISTIANSAND: — Vi trenger en ordfører som kan lytte og vet hva som foregår i den politiske hverdagen. Det bør telle mest, mener Tonje Eckhoff.

— Et friskt pust er bra, men det viktigste er at ordførerkandidaten er engasjert og kan faget, legger hun til.

Eckhoff og venninnegjengen var ute en tur på byen i går og innrømmet at de ble noe overrasket da de leste i avisen om ordfører- og kjendisjakten som foregår i Kristiansand Høyre.

Dette mener høyrepolitikerne om kjendis-kandidatene.

Color Line-direktør Terje Marcussen og Dyreparkdirektør Reidar Fuglestad er nevnt, en snau uke før nominasjonskomiteen møtes etter ferien.

Spekulasjonene om hvem som bør bli byens fremtidige ordfører har pågått en stund allerede, og Høyre ivrer etter å innta ordførerkontoret etter fire år med Jan Oddvar Skisland fra KrF.

— Egentlig spiller det liten rolle om Høyres drømmeordfører kommer utenfra, bare han eller hun er dyktig, innstilt på å jobbe og kan tilføre byen noe, mener Elena Smith.

- Trenger en profilert leder

— Ordføreren skal profilere byen. Derfor forstår jeg egentlig utspillet. Men det blir spennende å se hvem partiet ender opp med til slutt. Her blir det garantert debatt, tror Lene Steinsland.

Line Spjelkaviknes mener engasjement og vilje til å stå på må telle mer enn kjendisstatus.

— Kandidaten må kjenne det politiske spillet. Det er nok en stor fordel, mener hun.

Flere Høyre- stemmer?

Karin Spikkeland og Bjørn Nilsen innrømmer at ordførerjakten i Høyre ikke akkurat er det temaet som engasjerer dem mest.

— Jeg tror ikke Høyre i Kristiansand får flere stemmer om de har en kjendis eller en profilert næringsleder som sin ordførerkandidat, sier Bjørn Nilsen.

— Utspillet er litt spesielt, nesten litt dumt. Jeg tror byen trenger en leder med politisk erfaring og som er innstilt på å stå på og gjøre en bra jobb, mener Spikkeland.

Hvem synes du bør bli ordfører i Kristiansand? Skriv din mening.