KRISTIANSAND: 26-åringen møtte ikke selv i fengslingsmøtet i Kristiansand tingrett.

— Han er så langt nede at han ikke kunne komme, sier hans forsvarer Sveinung Johnsen til fvn.no

Det er begjært rettspsykiatrisk undersøkelse av ham for å avgjøre om han var strafferettslig tilregnelig da drapet skjedde. To rettspsykiatere skal vurdere ham og har fått frist på seks uker til å levere en rapport. Derfor fant ikke retten det rimelig å fengsle ham for bare fire uker.

— Vi fikk beskjed om at det ville bli begjært varetektsfengsling for fire uker, og min klient har samtykket i det. Men det kom ikke som en overraskelse at påtalemyndigheten begjærte åtte uker i en så alvorlig sak, sier Johnsen.

I ubalanse

Aktor, politiadvokat Arne Kjønstad, fikk dermed medhold i retten.

— Vi fikk det vi ba om. Vi anmodet også om rettspsykiatrisk behandling. Når man utfører en slik type behandling, er man ikke frisk, sier Kjønstad til fvn.no.

26-åringen ble ikke ilagt isolasjon.

— Han har jo tilstått. Da er ikke det noe poeng, mener aktor.

Mobbeoffer

Den siktede har vært et mobbeoffer gjennom store deler av oppveksten. 26-åringen har erkjent at han utførte de handlingene som gjorde at Elin Laursen (23) mistet livet, men han hevder at han ikke har hatt til hensikt å drepe. Han har så langt ikke tatt stilling til om han skal erkjenne straffskyld.

Forsvareren sier at 26-åringen har vært i psykisk ubalanse i lang, lang tid.

— Det siste halve året har vært ekstra ille. Han har hatt store problemer. Rettspsykiaterne skal nå finne ut av hans psykiske tilstand i gjerningsøyeblikket, sier forsvareren til fvn.no.

Etterforsker for fullt

Mannen er siktet for forsettlig drap. Siktelsen ble lørdag utvidet fra legemsbeskadigelse med døden til følge. Etterforskningen av drapet fortsetter for fullt mandag.

— Det gjenstår en del teknisk arbeid, samt avhør. Det har vært lite vitneavhør foreløpig, av den grunn at ingen kan knyttes til selve drapet, sier lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til fvn.no.

Politiet holder huset avsperret som åsted til den foreløpige obduksjonsrapporten av den døde kvinnen er klar mandag ettermiddag. Det kan bli aktuelt å gjøre en grundigere sjekk av åstedet når dødsårsaken er klarlagt.

— Åstedet og gjerningsmannen har hatt prioritet foreløpig, sier Pedersen.