KRISTIANSAND: Hver tirsdag og torsdag skal flyselskapet ha avgang fra Kjevik til Gøteborg, Hannover, Innsbruck og Graz. Flyet vil ta av fra Kjevik klokken 14.45, og dermed fly via Sverige og Tyskland før ankomst i Østerrike. Der kan man velge å gå av flyet i Innsbruck, eller fly videre til Graz.

— Kjevik har for tiden den største veksten på utenlandsruter av alle flyplasser i Norge. Det er gøy at mindre flyselskap også kommer hit, ikke bare de store, sier Iver Holter-Andersen, trafikkutvikler i Avinor, til fvn.no.

Skiferie

Welcome Air startet opprinnelig som luftambulanse i Alpene, men har nå rutefly til blant annet Stavanger, Rotterdam, og Nice, i tillegg til melkeruten til Kristiansand.

Iver Holter-Andersen tror ruten vil slå godt an på Sørlandet. For næringslivet betyr den nystartetede flyruten flere reisealternativer, mens for ferierende vil det nå være mulig å ta seg en kjapp helgetur til skianleggene i Østerrike.

— En rute til Tyskland har vært savnet lenge på Kjevik. Og Innsbruck må jo være interessant for sørlendinger. Det er faktisk gåavstand fra flyplassen til skiheisene, sier han, og tror ikke de mange mellomlandingene vil skremme passasjerene bort.

— De er kjappe til å laste av og sjekke inn nye passasjerer. Man skifter ikke fly, og blir sittende i flyet under mellomlandingene. Det er også gunstig at bagasjen ikke kan forsvinne siden man bruker samme fly, sier Holter-Andersen.

Åpning

Til tross for de mange mellomlandingene, blir ikke flyskatten mer enn på drøyt 250 kroner for en tur/retur-billett til Østerrike. De neste ukene kjører Welcome Air et åpningstilbud på om lag 2500 kroner, inkludert skatter og avgifter.

Welcome Air skal bruke flytypen Dornier 328 på ruten til og fra Kristiansand. Selskapet har Dornier 328 med både jetmotor og turbopropell, og ifølge Iver Holter-Andersen vil de skifte mellom motortypene på ruten.

Det første flyet lander på Kjevik klokken 12.55 torsdag. Første avgang blir klokken 14.45. Kristiansands fungerende ordfører, Bjarne Ugland vil klippe snoren, før de første passasjerene går om bord.

Med seg fra Tyrol har flyselskapet med seg et tyrolerorkester for å lage ompastemning i forbindelse med åpningen.