Ernest Boswarva, mms Foto: Ernest Boswarva, mms

ARENDAL: Ulykken skjedde i 16.30-tiden mellom Løddesøl og Lindtveit i Rykene.

Ambulansepersonell og brannvesen jobbet rett før klokken 17 med å få løs en 19 år gammel mann fra Arendal som satt fastklemt i bilen. Klokken 17.25 hadde de fått ut mannen, og han ble kjørt bort i ambulanse. Han ble så fløyet i helikopter til Sørlandet sykehus i Arendal.

— Mannen er alvorlig skadet, men tilstanden er stabil, opplyser Stefan Buntrock, kirurgisk hovedvakt ved Sørlandet Sykehus Arendal.

Det var kun én bil involvert i ulykken, og 19-åringen var alene i bilen. Det er lange bremsespor på stedet.

— Det er i utgangspunktet mistanke om høy hastighet, bekrefter operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt til fvn.no.

Ifølge Solås var det antakelig en mislykket forbikjøring som var årsaken til ulykken.

— Han har trolig drevet med en form for forbikjøring som han ikke klarte, og han havnet i fjellveggen, sier operasjonslederen.

Fvn.no er kjent med at flere vitner har sett bilen rett før ulykken. Ifølge vitner skal bilføreren ha kappkjørt med en annen bil rett før ulykken. Dette kan imidlertid ikke politiet bekrefte foreløpig.

— Det tyder på at mannen har hatt stor hastighet, men en etterforskning vil vise om han har kappkjørt. Dersom det er tilfelle, vil det nok fremkomme i en vitneforklaring, sier Solås.

Frank Solås bekrefter imidlertid at politiet har avhørt flere vitner.

Fvn.no kommer tilbake med mer.

LANGE SPOR: Bremsesporene på stedet er flere hundre meter lange. Foto: Ernest Boswarva