ARENDAL: Sjåføren i midten av 20-årene fra Aust-Agder har ifølge Agderposten godtatt boten. Bisgård er imidlertid skuffet over straffen.

— Latterlig lav straff. Boten burde vært på 60.000 kroner. Ingen skal kunne oppføre seg slik som han i trafikken. Han forsøkte jo med vilje å presse meg ut av veien, for deretter å true meg med et balltre, sier han.

Truet med balltre

Hendelsen skjedde langs riksvei 410 mellom Statoil og Saltrød senter i Arendal i slutten av mars. Mens Bisgård syklet på strekningen kom et vogntog ifølge ham selv kjørende opp på siden og forsøkte å presse ham inn i en murkant. Syklisten visste imidlertid at trailersjåføren ville stoppe i et lyskryss lenger framme i veien, og her ønsket syklisten å ta en alvorsprat med føreren.

Da Bisgård nådde fram til trailern kom sjåføren ut med et balltre i hånda. Han oppfordret Bisgård til å slå først, men Bisgård ville ikke ty til vold.

Episoden med balltreet har trailersjåføren innrømmet. Han har imidlertid ikke vedkjent at han forsøkte å presse Bisgård av veien med vilje.

Beholdt førerkortet

— I tillegg til truende oppførsel med balltre, er boten gitt fordi han foretok en forbikjøring uten å ha god nok oversikt på møtende trafikk. På grunn av møtende trafikk måtte han legge seg inn i egen kjørefil, noe som gjorde at han presset syklisten ut av veien, forteller politijurist Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt til Agderposten.

— Det stemmer ikke. Han sa jo selv at han forsøkte å presse meg ut av veien med vilje, og gjentok det hele da han kjørte videre etter episoden. Men det var ingen vitner til hendelsen, så det hele blir ord mot ord, sier Bisgård.

Søfteland sier det ikke var grunnlag for noen hardere straff.

— Vi vurderte flere sider i denne saken, og fant ingen grunn til å inndra førerkortet. Men forseelsen medfører at han får to prikker i førerkortet.