MANDAL: — Dette betyr enormt mye for oss rallyinteresserte på Sørlandet. Om ikke alt, mener Steinar Olsen fra Songdalen.

34-åringen strakk hals og fulgte nøye med på hver eneste bil idet de passerte den vanskelige hårnålsvingen, ikke langt fra bedriften Umoe.

— Lørdag blir vi å finne et eller annet sted i Marnardal. Tidligere har vi holdt oss i Finsland, men vil prøve noe nytt i år. Vi gleder oss veldig, fortsetter Olsen ivrig.

NM-status

Med perfekt ramme værmessig var det mange som fikk med seg oppstarten av årets rally. Publikum klatret opp på diverse steiner og skrenter, og så ut til å storkose seg i den varme vårsola.

I år har Rally Sørland status som NM-løp. Det betyr nye og større mengder hestekrefter, og det grommeste man kan oppleve innen denne sporten i Norge.

— Vi er storveis fornøyd med arrangementet og publikumsframmøtet i kveld, men tar gjerne imot minst like mange i morgen (i dag, lørdag), forteller arrangør i Eventas, Rune Lohne.

Spektakulært

Han ser fram til fortsettelsen med fart, spenning og en gedigen folkefest langs landeveien i de indre bygder.

— Avslutningsetappen her ute lørdag ettermiddag blir nok enda mer spektakulær enn i dag.

Mange sparte litt på kruttet, men i morgen kan det dreie seg om tideler og sekunder. Da kjører nok enda flere 110 prosent, fortsetter den blide arrangøren.

Han legger til at folk bør komme enda tidligere enn i går kveld, da det var antydninger til trafikk-kork på vei til Gismerøya.

Også sjåførene regner med det blir enda mer fart og ditto kjøring på grensen når sisteetappen går av stabelen i ettermiddag på Gismerøya.

— I og med det ikke er service etter denne etappen, er det ingen som risikerer noe med hensyn til dekk og bil.

Lørdag blir det derimot gitt jernet, lover en av de største lokale favorittene, Magne Svardal fra Konsmo.

Han har ambisjoner om å vinne sin klasse i årets NM, noe han var nære på å gjøre i fjor.

— Da røk en bolt like for den aller siste runde, og jeg mistet seieren på målstreken. I år går jeg for seier, fortsetter Svardal. Han skryter av arrangementet, og syns det er kjempeartig å kjøre på hjemmebane med så mye publikum.

Perfekt oppladning

Like ved den vanskelige hårnålsvingen hadde de tre Start-spillerne Lars Martin Engedal, David Hanssen og Kenneth Høie benket seg for å få med seg litt fart og spenning.

— Her er mye lyd og motor. Perfekt for oss gutta, mener Engedal, som innrømmer å følge med på brødrene Solberg på tv.

— Dette er fin avveksling foran kampen mot Lillestrøm. Får håpe på noe action og krasjing. Det må vel kunne skje i løpet av et par timer, fortsetter han og gliser.

PS! Raskeste mann rundt den 1100 meter lange førsteetappen, var Mads Østberg fra KNA Varna. Han brukte 59,7 sekunder.