ARENDAL: Ifølge NRK Sørlandet opplyser Ullevåll universitetssykehus mandag morgen at mannen ble utsatt for vold.

23-åringens tilstand var mandag morgen fortsatt alvorlig.

— I morgentimene vil det bli utferdiget en uttalelse fra sykehuset, sier vakthavende informasjonssekretær ved Ullevål Sykehus til fvn.no, som ikke vil spå noe om tilstanden til mannen, men hun refererer til søndagens melding om at det har lyktes et legeteam å stabilisere den 23 år gamle mannen.

— Ullevål Universitetssykehus bekrefter at mannen har fått et hardt slag i hoderegionen, men kan ikke si om dette skyldes et slag fra en gjenstand eller et fall, sa stasjonssjef Jan Sverre Krogstad ved Arendal politstasjon søndag kveld.

Etterlyser vitner

Politiet har til nå avhørt 7-8 vitner i saken, uten at noen av disse har sett tegn til slagsmål i området på det aktuelle tidspunktet. Politiet i Arendal forventer ikke å få frem mer informasjon i saken før mandag, men er interessert i å komme i kontakt med alle som har vært utenfor Poppes restaurant mellom klokken 02.00 og 02.30 natt til søndag. Politiet vil fortsette å avhøre vitner og etterforske saken videre mandag og har foreløpig ingen mistenkte i saken.

Politiet har også iverksatt tekniske undersøkelser for å avgjøre om hodeskaden som 23-åringen har pådratt seg skyldes vold eller en ulykke.

Trolig utsatt for vold

Operasjonsleder i Agder politidistrikt Ove Austenaa sier imidlertid at politiet antar at det er snakk om en voldsepisode. Mannen ble oppdaget av noen tilfeldig forbipasserende utenfor et utested i Arendal sentrum. Disse ringte etter ambulanse, som igjen tok kontakt med politiet.

– Vi fikk melding om saken litt over klokken 2 natt til søndag. På det tidspunktet var det ingen indikasjoner på at det hadde skjedd noe kriminelt. Vi visste heller ikke da at skadene var så omfattende som de var, sier Jan Sverre Krogstad.

Den 23 år gamle mannen ble først fraktet til Aust-Agder sykehus i Arendal. Der ble skadene vurdert som så alvorlige at han ble fraktet med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus i Oslo.