APPLAUS: Folk synes det var sprekt gjort av rådmannen å kaste seg i sjøen på vei til jobb. Bak ror redaktør Munksgaard i lokalavisen Agder. Foto: Ruth Kelly

FLEKKEFJORD: — Jeg begynner å tine opp igjen nå, sier rådmann Hermansen til fvn.no, etter den svært så forfriskende svømmeturen fra boligen sin langs Grisefjorden og ned kanalen som leder inn til Flekkfjord sentrum.

Ved fiskebrygga ble rådmannen og redaktøren i lokalavisen Agder mottat til larmende applaus fra publikum.

— Jeg fikk litt småsjokk i det jeg kom uti vannet. Men når jeg hadde svømt litt så var det ikke så galt. Faren når du kommer uti et såpass kaldt vann er at du blir andpusten og nærmest glemmer å puste normalt. Det går mye krefter bort bare i å kjempe mot kulden, sier Hermansen, som tror vannet ikke holdt mye over fire grader.

— Hvorfor la du ut på denne svømmeturen?

— Det har seg sånn at jeg flyttet til en bolig like ved Grisefjorden og har til vane å sykle på jobb. Derfor spøkte jeg for en stund tilbake at jeg nå kunne svømme til jobb. Så har noen kolleger veldig god hukommelse og minnet meg på hva jeg hadde sagt. Og nå som "Sykle til jobben" -aksjonen ble dratt igang bød anledningen seg. Dermed fikk de meg til å ta svømmeturen, sier Hermansen, og legger til.

— Redaktør Krisen Munksgaard liker å gi inntrykk av at han ikke er opptatt av å holde seg i form. Men vi observerer stadig at han er ute og trimmer. Derfor tenkte vi å stimulere han til fysisk aktivitet ved å ta han med på svømmeturen.

— Anbefaler du svømmeturen for andre?

— Hvis folk er glad i å svømme i kaldt vann så kan jeg anbefale turen. Men selv venter jeg til litt utpå sommeren før jeg tar turen igjen, humrer Hermansen.