KRISTIANSAND: – Vi gjør dette fordi det nasjonale bildet viser at omfanget øker gradvis. Vi følger føre var-prinsippet for å beskytte de mest sårbare pasientene. Besøksbegrensningene kan bli utvidet til å gjelde hele sykehuset, men vi er ikke der ennå, sier fagdirektør Susanne Hernes til Fædrelandsvennen.

Sørlandet sykehus HF informerte om tiltaket i en pressemelding sendt ut klokka 13.10 fredag.

Henger opp lapp

I den første meldingen opplyste sykehuset at dørene inn til de berørte avdelingene vil bli låst. Senere presiserte sykehuset at dørene ikke blir låst, men at avdelingene «holdes stengt».

– Vi henger opp en lapp om at dette er et sårbart område. Der ber vi om at man banker på og snakker med noen før man kommer inn, sier Hernes til Fædrelandsvennen.

Avdelingene som berøres er føde- og barselavdelingene, intensivavdelingene og dialyseavdelingene i Arendal, Kristiansand og Flekkefjord, intermediær i Kristiansand og Arendal, samt nyfødt intensiv og Senter for kreftbehandling i Kristiansand.

Følger situasjonen tett

– Disse avdelingene har det vi definerer som sårbare pasienter. Det er personer med redusert immunsystem eller som er avhengig av pustehjelp, og som vil ha vansker med å håndtere en infeksjon på toppen av sykdommen de har, sier Hernes.

Hun legger til at det er flere mulige tiltak sykehuset har valgt å ikke innføre ennå.

– Vi lar fremdeles de ansatte hilse på pasientene. Vår utgangspunkt er å være føre var og vi følger situasjonen tett hver dag, sier Hernes.