SØGNE: Det var Bernt Bisseth og sønnen Bernard Bisseth som kom over selen da de gikk tur på Høllesanden mandag kveld. De fikk også fanget selen med kameralinsa.

— Det var jo litt eksotisk. Det er ikke ofte vi har sel på Høllesanden, sier Bernt Bisseth til fvn.no.

Antakelig har selen forvillet seg til Søgne etter stormen i helgen, skal vi tro Bisseths kamerat som jobber i Dyreparken. Heldigvis ser det ikke ut til at den antakelig unge selen har skadet seg.

Så helt fin ut - Den så helt fin ut, og den hadde ikke noen problemer med å flytte på seg, forteller Bisseth, og legger til at dyret freste litt når den følte de kom for nærme.

Selen er omkring én meter lang, og har sannsynligvis vært i søgneområdet i noen dager. En sel er nemlig også observert et par dager tilbake på Vaglen i Søgne.

Vartet opp med gourmettorsk Etter råd fra Dyreparken-kontakten forsøkte far og sønn Bisseth å gi selen litt fisk fra fryseboksen.

— Vi hadde med noe gourmettorsk fra fryseren, men den bare snuste og slikket på den, den så ikke så interessert ut. Så jeg tror egentlig at den bare er litt trøtt, sier Bisseth.

For selen hadde ikke lang vei til det våte element mandag kveld - hvis den måtte ønske å slippe unna forbipasserende mennesker på land. Den lå helt ytterst på Høllesanden, rundt ti meter fra vannet.

Men det kan jo være den likte seg så godt i Søgne at den vil slå seg til ro der?