KRISTIANSAND: Det var under en fest i april i år at de to mennene kom i tottene på hverandre i et partytelt i Kristiansand.

Politikk og fest

Inne i teltet kom de to i en diskusjon angående innvandring, og det ble etterhvert svært amper stemning. De to var begge påvirket av alkohol, særlig fornærmede, som beskriver seg selv som overstadig beruset.

Da den nå domfelte 24-åringen sa at man bør slutte å "ta inn bøsset og heller ta inn innvandrere som kan noe", klikket det for meningsmotstanderen.

Slo hardt

Vedkommende fulgte etter 24-åringen, som da var på vei ut av partyteltet, og han skal så ha dyttet ham inn igjen.

Venndølen har forklart at han da ble svært redd for den overstadig berusede mannen, særlig siden han også hadde tre kompiser i nærheten, som han oppfattet at ville "ta ham".

24-åringen grep derfor en vodka-flaske, og brukte denne til å slå angriperen. Venndølen traff sin motstander midt på nesa, og påførte ham et kraftig kutt, som måtte sys med flere sting. Flaskebunnen knuste som følge av slaget.

Venndølen erkjent ikke straffskyld i Kristiansand tingrett, og påberopte seg nødverge. Han hevdet han var i sin fulle rett til å forsvare seg mot angrepet.

For kraftig selvforsvar

Retten mener derimot at det ikke var noen grunn til å bli så skremt som venndølen ble. Det pekes på at ingenting tyder på at de tre kompisene til den svært fulle mannen hadde tenkt å slå ham, før venndølen selv slo med vodka-flaska.

Samtidig mener retten at en vodka-flaska må ansees som et svært farlig redskap, spesielt når man slår med flaska mot nese og øyne.

Venndølen ble derfor dømt til fengsel i 75 dager. Han må også betale erstatning og oppreisning på i overkant av 28.500 kroner.