SANDVIKA: Til tross at drapsdømte Terje Wiik rømte under permisjon, kan han få innvilget ny permisjon fra fengselet om bare noen måneder.

Les også: Pågrepet på kaia i Kristiansand mandag

Selv om fengselsdirektør ved Ila fengsel, Knut Bjarkeid, understreker at fengselet ikke har tatt stilling til spørsmålet om fremtidige permisjoner for Wiik, bekrefter han at det ikke nødvendigvis trenger å ta lang tid før den drapsdømte mannen får ny permisjon.

— Han kan være ute igjen om noen måneder, og han kan ikke være det. Det er en individuell vurdering om han skal innvilges eller nektes permisjon, sier Bjarkeid til VG.

Regiondirektør i Kriminalomsorgen i Region nord, Asbjørn Roald, sier at seks måneders permisjonsnekt kan være en grei tommelfingerregel for innsatte som har brutt permisjonsforpliktelsene, men at dette vurderes i hvert enkelt tilfelle.

— Det virker jo som om gjerningsmannen har krav på all verdens beskyttelse, mens vi har ingen. Han kan jo være ute igjen på permisjon om fire-fem måneder. Det er jo helt latterlig, sier Steinar Bakken, broren til drepte Inger Lise Bakken.

Wiik møtte ikke i Ila fengsel etter permisjon 11. september, og ble etterlyst nasjonalt og internasjonalt. Han ble pågrepet mandag.

VIDEO: Hør historien om hvordan Wiik ble funnet og observert på Superspeed

Foto: Vegard Nekstad Foto: Vegard Nekstad
UTEN DRAMATIKK: Terje Wiik satte seg frivillig inn i baksetet. (Foto: Vegard Nekstad)