KRISTIANSAND: Fædrelandsvennens aksjonærer sa enstemmig ja til å bli med i Media Norge ASA. Det ble snaut nok noen diskusjon under generalforsamlingen i Klubben i Kristiansand torsdag kveld.

– Samtlige stemmer er avgitt til fordel for innstillingen. Det kunne møteleder, styremedlem og advokat Lars Hoven opplyse torsdag litt før klokken 18.30. Udramatisk

Den ekstraordinære generalforsamlingen i Fædrelandsvennen AS ble udramatisk. Etter at administrerende direktør Lars Erik Torjussen hadde holdt en omfattende redegjørelse for hvorfor styret og administrasjonen ønsker mediehuset på Fiskåtangen som del av et børsnotert og Schibsted-kontrollert Media Norge ASA, uteble diskusjonen nesten helt.

Torjussen måtte gå et par oppklaringsrunder omkring formaliteter og faguttrykk, deretter var tiden kommet for å ta fram de lysegrønne stemmesedlene. Og – nok litt overraskende for mange – ble det altså kun ja-stemmer.

— Vanskelig avgjørelse

– Vemodig. Og en vanskelig avgjørelse som mange av oss har tvilt oss fram til. Men alternativene tatt i betraktning, er dette riktig, oppsummerte Ludvig Bøgh-Tobiassen (85), tidligere styreformann i Fædrelandsvennen AS gjennom mange år.

Han får for øvrig med seg nok en generalforsamling i april, da av ordinær karakter. For inntil Konkurransetilsynet og Medietilsynet har sagt sitt om Media Norge-fusjonen, kan den ikke settes ut i livet.

Medietilsynet skal vurdere Media Norge

Tipsene blant bransjekjennere er at Medietilsynet, som formelt sett ikke har begynt å se på saken ennå, tar fatt i den i dag. Så skal tilsynet bruke inntil seks måneder på å vurdere om

Media Norge blir for dominerende i det norske markedet. En lignende, parallell prosess er allerede i gang hos Konkurransetilsynet.

Det er mediehusene Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Aftenposten og Fædrelandsvennen som sammen skal utgjøre Media Norge. Adresseavisen er foreløpig ute av fusjonsforhandlingene.