FLEKKEFJORD: Den 31 år gamle mannen, som er fra Kvinesdal, døde på Stavanger universitetssykehus lørdag ettermiddag, får fvn.no bekreftet ved sykehusets akuttmottak. Mannen ble hentet av et Sea King-helikopter på ulykkesstedet, og umiddelbart brakt til sykehuset i Stavanger med kritiske skader.

— De fire andre personene i ulykken ble brakt til Sørlandet sykehus i Flekkefjord med ambulanse. Den ene av disse ble brakt videre til Stavanger med luftambulanse, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Alvorlige skader

Ifølge akuttmottaket ved Stavanger universitetssykehus er denne personen en 22 år gammel mann. Han har pådratt seg alvorlige skader i buk og bryst, og skal opereres natt til søndag.

— Tilstanden hans er ustabil, opplyser akuttmottaket sent lørdag kveld.

En av personene som ble behandlet ved Sørlandet sykehus i Flekkefjord, ble lørdag kveld utskrevet. De to andre er fortsatt innlagt ved sykehuset.

— Skadeomfanget til de to andre er noe uklart, men de skal ikke være kritisk skadet, sier Austad.

Etterlyser vitner

Ulykken skjedde like etter klokken 14 i svingen ved Egenes, øst for Flekkefjord. I den ene bilen, en Volvo, satt fire personer fra Kvinesdal. Både den omkomne 31-åringen og 22-åringen som lørdag kveld behandles ved Stavanger universitetssykehus, satt i denne bilen.

Føreren av den andre bilen, en Ford Ka, var alene i bilen. Vedkommende er bosatt i Os ved Bergen, og var på vei vestover etter å ha vært i Kristiansand. Ifølge Avisen Agder fikk Volvoen sleng og havnet midt i fronten på den vestgående bilen, men det vil ikke operasjonsleder Bård Austad bekrefte.

— Jeg vil ikke si noe om hendelsesforløpet før vi er hundre prosent sikre på hva som har skjedd, sier han.

To personer ble sittende fastklemt i bilen etter ulykken, og måtte skjæres ut av redningsmannskap fra brannvesenet.

— Vi har foreløpig ikke kommet i kontakt med utenforstående vitner til selve ulykken. Vi holder nå på å snakke med personer som var innblandet i ulykken for å danne oss et bilde av hva som har skjedd, men vi ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha sett noe, sa Austad til fvn.no like over klokken 18. Delvis stengt

Lørdag kveld foretok krimteknikere og biltilsynet tekniske undersøkelser på ulykkesstedet. Begge bilene ble tatt med inn for undersøkelser.

— Hendelsesforløpet vil nok ikke bli klart før over helgen, sier Austad.

E 39 forbi Nulandsvika øst for Flekkefjord var stengt i en drøy time etter ulykken, og køen stod flere kilometer i begge retninger. Veien ble like over klokken 15 åpnet for trafikk i ett kjørefelt, men ble klokken 17.55 åpnet for normal trafikk etter at de tekniske undersøkelsene var unnagjort.

— Vi foretok friksjonsmåling på stedet. Da arbeidet var ferdig ble veien åpnet for normal trafikk, sier Austad, og opplyser at det ikke var store trafikkproblemer på stedet lørdag kveld.

Bilførere som ble stående i køen like etter ulykken, forteller til fvn.no at det var snøvær i området, og til dels slapseføre på veien. Operasjonsleder Bård Austad ønsker ikke å kommentere om veien var glatt.

Natt til lørdag ble en 19 år gammel mann skadet i en annen trafikkulykke ved Flekkefjord. Mannen ble operert ved Stavanger universitetssykehus lørdag, og tilstanden hans beskrives som stabil.

Fvn.no kommer tilbake med mer.

FRONTKOLLISJON: Ulykken skjedde like over klokken 14 på E 39 i Nulandsvika øst for Flekkefjord. (Foto: Kjetil Thorbjørnsen)