ARENDAL: Det var etter en butur en lørdag for noen uker siden at partilederen og noen venner låste seg inn i Rådhuset, for å gå på toalettet. Men da de først var inne i Rådhuset ble det ikke bare med toalettbesøk, skriver NRK Sørlandet.

Nå trekker Røysland seg fra sitt verv

— Trist historie

— Mens vi var på rådhuset ble det tatt ei flaske vin fra varaordførerens kontor. Den ble delvis drukket på ordførerens kontor den natta, sier Røysland til NRK. Det ble også kastet noen glass fra et vindu i bygget.

Ordfører Toril Rolstad Larsen (Ap) liker dårlig at partiets leder i Arendal festet på kontoret hennes, og synes det er en trist historie. Hun ba Røysland trekke seg fra sitt verv

Røysland har skværet opp med ordføreren og valgt å legge alle kort på bordet, også for media. Han var ikke kjent med at vinflasken ble tatt fra varaordførers Tormod Vågsnes (KrF) kontor. I ettertid har han gitt tilbake en vinflaske til KrF´eren

- Det dummeste jeg har gjort

— Dette er noe av det dummeste jeg har gjort noen gang. Man misbruker en tillit og det er jeg veldig lei meg for. Jeg har snakket med Torill om det og har tatt på meg ansvaret.

Partilederen har i lengre tid vurdert å trekke seg, uavhengig av vinepisoden, fordi han ikke har hatt nok overskudd og ikke er motivert nok til den viktige jobben som skal gjøres i partiet fram mot stortingsvalget.

— Denne saken, som kom nå på tampen, har selvfølgelig blitt en ekstra belastning for meg, og man kan si at dette var en utløsende sak, sier Røysland.