AGDER: — Travelt, ja? Ja, det er mildt sagt, her har det gått i ett i hele dag, sier Ole Myrene, daglig leder hos Falck i Kristiansand.

- Hvor mange biler har dere hjulpet i dag?

— Oi, det har jeg altså mistet helt oversikten over. Vi har tre redningsbiler i sving, og vi har mange oppdrag i kø fortsatt, sier Myrene ved 19.30-tiden lørdag.

Kjør saktere

Myrene mener bilster bør større ta hensyn til vær og føreforhold. Selv om hovedveiene er godt ryddet, oppstår stadig problemer på stikkveier og i boligområder.

— Ja, mange bør nok ta det mer med ro. Kjør saktere og mer forsiktig enn ellers, oppfordrer Myrene.

Gode penger?

Ettersom det nødvendigvis blir en del penger i kassa for redningsfirmaet under et snøfall skulle en kanskje tro at Myrene gnir seg i hendene.

— Hehe, nei, jeg gjør vel ikke det. Jeg håper folk tar det med ro. Kjør litt saktere, det er i grunnen alt som hjelper, oppfordrer Myrene.

Har hatt 25-30 oppdrag

Også hos Viking Redningstjeneste i Kristiansand er det travelt lørdag.

— Det er jo ikke akkurat som vi har hatt det de siste par årene, men det er rimelig travel. Vi har kjørt jevnt i hele dag, sier Anders Fjermedal, som er bilberger hos Viking.

I tillegg til småkollisjoner og fastkjøringer har Vikings oppdrag også bestått av å hjelpe folk som ikke får start på bilen.