KRISTIANSAND: — Vi ble møtt av elever som stormet mot oss og ropte ut om at det var masse vann i toalettgangen, sier rektor Kristian Aamodt til fvn.no.

Ved nærmere undersøkelser viste det seg at vannlekkasjen var svært omfattende. Skolekjøkken, kultur- og musikkrom og lagerrom er blant det som er skadet.

— Vi har blant annet utstyr som ski og skøyter som er blitt ødelagt,sier Aamodt.

Dyttet inn vindusrute

Et sprukket vannrør i krysset St.Olavs vei/Kongsgård Allé har ført til den store vannlekkasjen. Vannet har i løpet av natten tatt seg fra lekkasjestedet og mot skolens lokaler, og med stor kraft dyttet inn ei vindusrute, før kjelleren er blitt fylt av vann.

- Halve skolen står under vann, sier Aamodt til fvn.no ved 10-tiden tirsdag formiddag.

Sarkastisk vri

Det er omlag 100 elever som nå går ved skolen, og ifølge rektor går undervisningen som normalt. Den hardt prøvede rektoren tar vannlekkasjen med ro.

— Vi har jo opplevd så mye de siste årene at nå prøver jeg med en sarkastisk vri, humrer rektoren, som blant annet har opplevd at skolen er blitt stukket i brann.

Mottaksskolen er forsikret gjennom Kristiansand kommunes forsikringsselskap.

— Vi er blitt en dyr kunde for forsikringsselskapet, men akkurat den bekymringen overlater jeg til andre, sier rektor Aamodt.

Den kommunale skolen har elever fra 1. til 10. klasse, og har i overkant av 16 årsverk.

Omfattende lekkasje

  • Vi fikk melding om dette da vi kom på jobb i morges, og nå jobber vi for fullt for å reparere vannledningen, sier leder for seksjonen i ingeniørvesenet som har ansvaret for drift og vedlikehold av ledningsnettet, Dag Tobiassen i Kristiansand kommune.

Det er den strenge kulda som er årsaken til at vannledningen har sprukket lekk.

— Dette er tilsvarende sprekk som vi hadde ved Kiwi på Lund for kort tid siden, forklarer Tobiassen.