KVINESDAL: — Målet er at alle som kjenner ungkarer i bygda, kjøper T-skjortene i julepresang til dem. De går jo der, disse ungkarene. De er jo en ressurs vi kan utnytte i kampen for økt folketall, ler Kari Eiesland som til daglig jobber i teknisk etat i Kvinesdal.

Bestillinger allerede

Tirsdag ble annonsen for ungkars T-skjortene laget ut på kommunens nettsider. Og allerede er bestillingene i gang med å renne inn.

— Vi tror disse skjortene kan bli viktig i ungkarenes egenreklame-satsing. Tenk til sommeren når det er countryfestivaler. De blir jo midtpunkt med en gang da, sier Eiesland, som har målet klart:

— Vi håper på en fem, seks nye ekteskap og helst noen ekstra barn.

Sjakktrekk av Kvinesdal? Si din mening i debatten!

Klar til julefeiringen

Det er tillatt å bruke dem allerede under julefeiringen. Det er jo en kjent sak at litt av hvert kan skje på romjulsfester også.

Eiesland kom på ideen sammen med Tone Rafoss, Renate Sindland, Astrid Fåland og Tone Liavåg Lunde, alle kommuneansatte. Hvorfor kommunen av alle mulige har tatt på seg å lage T-skjorter?

Det har å gjøre med et kommunalt prosjekt å gjøre. Alle ansatte i Kvinesdal kommune er deltakere på et kurs kalt medarbeiderskap. De ansatte er plassert i grupper, og disse skal komme opp med hver sine positive prosjekter.

— Noen reiser på tur med eldre, andre lager frokost på heimen. Vi ville være litt ekstra spenstige. Kommunestyret vil ha økt folketall, men så er det et problem at jentene flytter ut. Dermed har vi fått overvekt av enslige menn. Da kom T-skjorteideen nokså fort, forklarer Kari Eiesland.

- Tror du de vil gifte seg da?

Tekst foran og bak

— Noen av dem vil vel? Ja, det må vi jo håpe. Jeg synes de bør kjenne sin besøkelsestid. Nå er i hvert fall vi med på å lage muligheter, ler hun. Selv er Kari Eiesland godt gift og avviser at T-skjortene er en slags omvei til menns hjerter fra kvinner i panikk.

”Ungkarsburkaen” skal trykkes opp av Osigraf Lister med følgende tekster:

På forsiden: ”Eg he det mesta – men ei dame hadde våre det besta”

Og baksiden: ”Vakker, vennlig, vågal – ungkar frå Kvinesdal” , sammen med kommunevåpenet.

Sjakktrekk av Kvinesdal? Si din mening i debatten!