LILLESAND: Det er E 18-entreprenøren CJV E 18 som skal bygge den midlertidige omkjøringsveien forbi rasstedet på Glamsland i Lillesand.

Veien skal bygges på en «seng» av løs leca. Torsdag begynte arbeidet med å grave bort jordlaget.

Omkjøringsveien er flyttet flere meter lenger inn i forhold til den opprinnelige planen. Dette er for å unngå det mest kritiske området med løs bløt leirmasse.

— Vi kommer bare til å fjerne halvannen meter med masse. Så legger vi ned en duk, fyller på med løs leca og pakker alt inn i duk. Oppå fyller vi litt stein og asfalt, totalt cirka 60 centimeter. På denne måten får vi en lett fylling, sier prosjektleder Nils Ragnar Tvedt i Statens vegvesen.

Tvedt sier omkjøringsveien blir trygg, men at den bare blir midlertidig. Hvordan veien skal bygges permanent gjennom rasområdet er det for tidlig å si.

— Vi ønsker minst mulig bevegelse i massene og må gå forsiktig frem. Håpet er at veien skal være ferdig i første halvdel av neste uke. Mandag eller tirsdag. Men det er vanskelig å si, sier Tvedt.

En rekke maskiner er satt inn i arbeidet med omkjøringsveien. Det jobbes med stolper, kabler, skogrydding, fjellrensk og graving i den bløte jorda.

— Vi kommer til å jobbe døgnet rundt, også i helgen, sier Nils Ragnar Tvedt.