VENNESLA: Natt til 21. november våknet et ektepar i Vennesla sentrum av bjeffingen til hunden i huset. Kona hørte også noen smell, og gikk ned i første etasje. Der fant hun håndveska si tømt på gulvet.

– Jeg kom etter, og så ut at noen hadde gjort innbrudd og kommet seg inn ved å bryte opp vrideren på vernadadøra, fortalte huseieren i Kristiansand tingrett i går.

Han ringte politiet, og fortalte at utenfor verandadøra lå et bankkort. Navnet på kortet var godt kjent for politiet. Få minutter senere ble en ruset 40 år gammel notorisk vinningsforbryter med 33 dommer pågrepet i Vennesla sentrum.

Vond opplevelse

– Han hadde nok kommet seg ut av huset 10-15 sekunder før kona mi kom ned. Ute i garasjen lå en tomflaske merket Metadon. To vinduer i bilen var knust, og flere bord i garasjeporten var sparket ut. Jeg håper ingen andre får oppleve innbrudd i eget hus. Hendelsen var en vond opplevelse. Det føles ubehagelig, og vi er veldig, veldig glad for at vi har en stor hund i huset, fortalte huseieren som vitne i retten i går.

Han har betalt 6000 kroner i egenandel i forsikringsoppgjøret som fulgte innbruddet. De pengene krever han erstattet av en tiltalt som bare har uføretrygd å leve av.

Sikkerhetsutstyr

Også en annen venndøl ble utsatt for 40-åringen samme natt.

– Jeg våknet av bråk utenfor huset, stod opp og så tiltalte på utsiden. «Hva holder du på med»?, ropte jeg. Han gikk, men halvtimen senere var han tilbake, krypende under soveromsvinduet vårt. Da truet jeg med politiet, fortalte venndølen.

Familien har installert sikkerhetsutstyr i huset etter hendelsen.

– Dettan æ illa, sa mannen.

Den tiltalte 41-åringen nektet for å ha gjort innbruddet hos familien der bankkortet hans ble funnet og en tom Metadonflaske lå i garasjen der to bilruter var knust.

Han er også tiltalt for å ha stjålet en bærbar PC fra et ubebodd hus i Vennesla samme natt. Fra huset han var innom ble det tatt mobiltelefoner, en klokke og kontanter. Det meste ble funnet igjen da politiet kort tid etter innbruddet arresterte 40 åringen.

Seks måneder

Aktor, politiadvokat Carl Henning Leknesund, ba om seks måneders fengsel, derav to måneder betinget for den notoriske vinningskriminelle mannen, som opprinnelig er fra Vennesla men bosatt i Kristiansand.

Han venter i dag på sin dom nummer 34. – Den tiltalte er rusmisbruker med en alvorlig psykisk lidelse. Det bakteppe styrer hele hans tilværelse, sa forsvareren, advokat Alf Breive.