KRISTIANSAND: I dag kom Mediebedriftenes landsforening med opplagstallene for 2007. Og det var ikke en udelt positiv lesning for avisene på Sørlandet.

Tilbakegangen i opplagstallene for avisene i de to Agder-fylkene er på til sammen 1301 eksemplarer. Mye av grunnen til dette er at de to største avisene i fylkene, Fædrelandsvennen og Agderposten går tilbake med henholdsvis 1316 og 513 eksemplarer. Også Grimstad Adressetidende og Frolendingen opplever et lite fall i 2007. Tallene for resten av avisene på Agder er langt mer positive. Avisen som øker mest på Sørlandet er Søgne og Songdalen budstikke som har en oppgang på 111 eksemplarer, noe som tilsvarer 4,3 prosent.

— Dette er veldig kjekt. Avisen har hele tiden vært heldig og hatt en hardtarbeidende stab. Vi har det siste året økt i redaksjonen og kommer i 2008 til å lansere flere nye produkter. I mars kommer vår første næringsavis som bilag til våre faste lesere, sier ansvarlig redaktør og daglig leder i Søgne og Songdalen budstikke, Roar V. Osmundsen, til budstikka.com.

En annen avis som hadde et godt år i 2007 er Vennesla Tidene. De hadde en oppagang på 97 eksemplerer, noe som tilsvarer 3,2 prosent. I Aust-Agder er det Tvedestrandsposten som står for de beste tallene med en oppgang på 2,3 prosent.

Totalt sett for hele landet er det nedgang i opplagstallene på ett prosent. Det er særlig de største avisene som mister lesere.

Avisen som kan skilte med desidert best tall for 2007 er Dagens Næringsliv, som hadde en oppgang på hele 6,3 prosent.