LILLESAND: Kvinneliket er fortsatt en gåte både for politiet i Lillesand og Kripos.

— Kripos foretar nå søk i det nasjonale registeret over savnede personer. De er ikke ferdige med søket, sier lensmann i Lillesand, Kjetil Nygård, til fvn.no.

**Les også:

Disse tre er sjekket ut av likfunn-saken

Kvinnelik fortsatt et stort mysterium

Identiteten fortsatt ukjent

Død kvinne funnet i sjøen**

Liket ble funnet i sjøen utenfor Kalvøya tirsdag ettermiddag for to uker siden. I dagene som fulgte ble tre savnede kvinner sjekket ut av saken, og politiet har ikke fått meldinger om andre savnede som kan være aktuelle.

Få tips

— Vi har ikke fått noen henvendelser i saken verken i helgen eller sist uke. Hvis det kommer inn tips, vil vi undersøke dem, sier Nygård.

Hvis ikke søket i det nasjonale registeret fører frem, vil Kripos henvende seg både til Sverige og Danmark. Liket kan ha fulgt kyststrømmen langveisfra, men en havforsker fvn.no har snakket med mener ikke sannsynligheten er svært stor for at liket kan ha kommet fra nabolandene.

— Det mest sannsynlige er at liket har drevet med kyststrømmen sørvestover. Liket kan ha kommet fra Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Oslofjorden, Østfold og til og med Sverige, selv om fra svenskekysten nok er i det lengste laget, sier forsker ved Havforskningsinstituttet, Svein Sundby, til fvn.no.

Sparsommelige

Politiet utelukker heller ikke at kvinnen aldri er meldt savnet, men sannsynligheten for det minker etter hvert som dagene går.

— Det er såpass lenge siden kvinnen ble funnet, at vi tror vi hadde fått melding om savnede nå, sier Nygård.

Den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt ble klar i forrige uke, men politiet er så langt svært sparsommelige med opplysninger om hva som er funnet.

— Det eneste vi foreløpig går ut med er at det er en hvit kvinne, sier lensmannen.