ARENDAL: — De skulle blant annet brenne ned huset, brenne ned bilen og forulempe min kone. Det var ikke noe særlig, sier Aslak Heim-Pedersen til fvn.no.

Truslene fikk han både på epost og via Agderpostens debattforum.

— Jeg ble klar over truslene på nett da en kamerat ringte meg. Disse er sendt inn anonymt, og det samme er de groveste eposten, så jeg aner ikke hvem som har sendt dem, sier han.

Heim-Pedersen opplyser at han vurderer å anmelde truslene til politiet.

— For å ivareta demokratiske verdier bør en ikke bli truet på liv og helse fordi man har meninger som ikke deles av andre. Da risikerer du at den offentlige samtale dør ut, sier Heim-Pedersen.

- Setter pris på uenighet

Han sier han fikk en strøm av tilbakemeldinger etter at han gikk ut og kritiserte Start-ledelsens håndtering av Myklands kokain-siktelse og comeback-forsøk.

— Det har vært ganske likt fordelt mellom positive og negative tilbakemeldinger. De jeg har satt mest pris på er de som er uttrykker uenighet, men på en saklig og fin måte. Det som er betegnende, er at disse er undertegnet med fullt navn, mens de som kaller meg for en tosk og idiot er anonyme. Men jeg skjønner at det vekker sterke følelser når det kommer til et fotball-ikon som Myggen, sier han.

- Ikke skremt

Heim-Pedersen føler han ikke fikk frem det han egentlig mente i Agderpostens oppslag onsdag denne uken. Der ble han sitert på at Myggen burde trekke seg ut av idretten på grunn av kokain-saken.

— Jeg har forsøkt å nyansere bildet i etterkant. Det jeg mente var at så lenge saken pågår så burde han holde en lav profil. Kanskje kunne Start håndtert saken annerledes. Det finnes mange måter å ta vare på folk på, sier Heim-Pedersen.

Han opplyser at truslene ikke har skremt ham fra å ytre seg i fremtiden.

— Jeg har ikke tenkt å la være å uttale meg hvis det dukker opp saker som jeg har meninger om. Men jeg kommer til å være mer på vakt i forhold til hva som kommer på trykk i avisen, sier han.