KRISTIANSAND: Bildene taler for seg selv. To spinkle planker holdt bilen oppe slik at det var mulig å arbeide under bilen. Forrige uke var Statens vegvesen på befaring, og nå er verkstedet politianmeldt av huseieren.

Har du tips om ulovlige bilverksteder eller annet snusk? Kontakt oss på 03811 eller mail.

Det var i forbindelse med en tvist om betaling av et halvt års husleie at eieren av lokalene i Kartheia 3 oppdaget hva lokalene ble brukt til. Sammen med sin advokat låste han seg inn i lokalene, og fant da bilen som stod på to hjul.

Statens vegvesen ble bedt om å kontrollere lokalene og forrige uke gjennomførte tilsynet kontroll med lokalet. Resultatet av kontrollen skapte grunnlag for en politianmeldelse.

Nekter for verksteddrift

Daglig leder Robert Ree ved Skibåsen bil nekter hardnakket at de har brukt lokalene i Kartheia til å utføre reparasjoner. Han mener at lokalene utelukket er benyttet til klargjøring, vask og polering av biler.

– Vi brukte det bare til rengjøring og klargjøring. Vi har en ansatt som vasket bilene før de skulle selges, sier daglig leder Robert Ree. Da fvn.no konfronterte Ree med bilen på to hjul svarte han følgende:

– Dette er ikke noe verksted. Vi skulle bare ta ut motoren for å få ut girkassen, og hive resten av bilen.

Seksjonsleder på trafikkant og kjøretøy i Statens vegvesen, Monika Omholt, bekrefter overfor fvn.no at en lang rekke typer reparasjoner i biler krever godkjenning. Det er ikke utstedt noen slik godkjenning i Skibåsen 3. – Enkelte typer arbeid krever ikke tillatelse, men vi kan ikke være sikre på hvilket arbeid som er blitt gjort på bilen. Fra vårt ståsted ser vi at det kan være snakk om ulovlig verksteddrift, sier Omholt.

Spesiell sak

Tirsdag sendte huseierens advokat, Svein Kjetil Stallemo, inn anmeldelse mot Skibåsen bil. Bilfirmaet anmeldes for brudd på straffeloven og vegtrafikkloven, blant annet paragrafen som omhandler kjøretøykontrol

”Bare kjøretøyverksteder som er godkjent av Statens vegvesen kan utføre reparasjons-, vedlikeholds-, ombyggings-, oppbyggings— og påbyggingsarbeid på motorvogn og tilhenger til motorvogn,” heter det i Vegtrafikkloven §19a.

– Denne saken er veldig spesiell. Vi låste dørene da vi fant ut at det ble bedrevet livsfarlig virksomhet som huseier ikke ville være medansvarlig for, sier Stallemo i en kommentar til fvn.no.

Har du tips om ulovlige bilverksteder eller annet snusk? Kontakt oss på 03811 eller mail.

(Denne inngjerdede parkeringsplassen står i forbindelse med lokalet hvor bilen ble funnet. Foto: Torstein Øen.)