Flekkefjord: – Jeg er sikker på at hadde ikke bilen blitt delt i to, så ville det gått langt verre med oss. I tillegg brukte vi selvfølgelig bilbelte, sier Rune Hellestøl.

Det var tirsdag 12. august, for tre uker, siden at brødrene Rune (31) og Torstein Hellestøl (26) var ute og kjørte sammen med kameraten Tore Aarstad (32). Det var et kraftig regnvær den dagen. Derfor var det mye vann i veibanen. På vei ut Drangeidtunnelen i retning Flekkefjord får bilen vannplaning og kjører rett inn i en møtende Caravelle med seks personer i. Kollisjonen er så kraftig at bilen brekker i to.

– Det første jeg gjorde var å undersøke om min bror og kameraten var uskadd. Det var de. Kameraten hadde fått seg en smell i foten, og min bror måtte ta av ham skoen for å få ham ut av bilen, sier Rune Hellestøl.

Uskadet

Så sjekket brødrene Hellestøl tilstanden til personene i den møtende bilen. Alle var i live der også, og de kunne konstatere at det var gått langt bedre enn de fryktet.

– Jeg rakk aldri å bli redd. Det hele skjedde utrolig fort. Det første jeg gjorde etter ulykken, var å ringe samboeren min. Jeg fortalte at vi var uskadet, og jeg ba henne komme med noen varme tepper, sier Rune Hellestøl.

Til avisen Agder forteller brødrene historien som utrolig nok endte godt. De priser seg lykkelige over å være i live, men må klype seg i armen når de ser bildene fra ulykken.

Så ille ut

– Dette er sterke saker. Det ser jo ille ut. Virkelig ille. Det er merkelig å tenke på at det faktisk har gått så bra, forteller Rune og Torstein til Agder.

– Det var ikke vår tur til å dø denne gang, slår brødrene fast.

Redningsmannskapene var overrasket over at ingen kom alvorlig til skade i ulykken.

Da guttene ser bildene og selv er tilbake på ulykkesstedet — forstår de hvorfor ordene falt.

Heldige

– Det er ikke vanskelig å være enig. Vi hadde flaks. Det er ren og skjær lykke at vi kan stå her i dag. Vi er riktignok fortsatt litt mørbanket – men det er som peanøtter å regne, sier Rune Hellestøl.

– Nå trenger vi ikke levere inn lottokupongen mer. Vi har allerede vunnet den store gevinsten, sier han.

Se video!