VENNESLA: — Det er ikke voldsomt mye som er tatt, men penger i størrelsesorden 10.000 kroner er forsvunnet. Vi tror hovedmålet var å ta en del teknisk utstyr som vi bruker i undervisningen, forteller rektor Thorkild Haus ved skolen, til fvn.no.

Tyven eller tyvene skal ha tatt seg inn gjennom et vindu og brøt seg gjennom flere dører inne i bygningen. De kom seg imidlertid ikke inn i den delen av skolen hvor tekniske mediesystemer ble oppbevart.

— Det de fikk med seg var ganske ubetydelig. De brøt seg inn i et vindu og de kom seg ikke inn der de hadde tenkt seg. De gikk da på utsiden og brøt seg inn via en fluktvei, sier Haus.

Omsider kom personene seg inn i administrasjonsdelen av skolen, og fikk da tilgang til en safe som ikke var låst.

— Safen var lukket og hjulet var vridd litt om, men man måtte vri enda mer ettersom låsen var litt for gammel, sier rektoren og legger til at rundt 10.000 kroner forsvant.

Haus anslår at det vil koste rundt 20.000 å rette opp i ødeleggelsene. Det skal primært være karmer rundt dører og vinduer som har tatt skade under nattas raid på skolen. Overvåkningskameraer på skolen skal ha sikret relativt gode bilder av én person, og disse er overlevert politiet.

— Det har vært innbrudd i perioden 05. - 07. september. Det som er stjålet er pengesum som er stjålet fra en safe. Vi har fått overvåkningsbilder fra et utvendig kamera, sier etterforskningsleder Jon Thomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor, til fvn.no.

Homme legger til at ingen personer er siktet i saken så langt.