OSLO: — Vi sliter med at forrige regjering tok opp for få folk til politiutdanningen, sier justisminister Knut Storberget (Ap) til fvn.no.

Mandag belyste fvn.no den lange tiden det ofte tar fra ulykker og hendelser inntreffer i Lister-regionen, før et skralt bemannet politi klarer å være på plass.

Politiets responstid på landsbasis er gjennomsnittlig på 9-10 minutter. Men én bil på vakt på kveldstid i hele Lister, både tre- og firedobles denne tiden jevnlig.

**Les også:

Tok en halvtime før politiet kom**

TRE KVARTER: Under dødsulykken forrige uke på E 39, brukte patruljen rundt 45 minutter på å komme frem og skaffe seg oversikt over situasjonen. — Det må inn flere folk, og samtidig må det til økte bevilgninger til politidistriktene, sier Storberget.

Han er tydelig på at det utdannes for få folk i dag.

— Nå uteksaminerte vi 432 polititjenestemenn fra de siste to opptakene. Det er en økning fra tidligere, da det ble tatt opp veldig få, kun 340 og 360 per år.

- Vi kan dermed hilse politiet vest i fylket med gode nyheter?

— Vi jobber intenst med å få opp bemanningen, ja. Vi ser jo at enkelte distrikter sitter med ledige stillinger som ikke blir besatt.

— Da justisministeren besøkte Kristiansand i januar i fjor, sa han imidlertid følgende til fvn.no:

"Agder får allerede 23 millioner mer enn kriteriene tilsier, så da kan du tenke deg resten."

Da hadde Storberget i en halv time hørt på argumenter fra lederen av Agderrådet, Laila Øygarden (Ap), om hvorfor Agder politidistrikt trenger flere folk. Lokalpolitikerne hadde skodd seg med argumenter og forberedt møtet i et halvt år.

Men Storberget hadde ikke en krone med seg til Sørlandet.

— Nå mener du at Agder må få økte bevilgninger?

— Jeg ser at vi trenger å styrke regionene, så får vi se hva statsbudsjettet bringer, sier justisministeren.