KRISTIANSAND: 31. januar tok mannen seg inn i et bolighus i Hamreheia og stjal en rekke gjenstander. PC-utstyr, høytalere, forsterkere og pyntegjenstander ble blant annet stjålet.

I dommen fra Kristiansand tingrett skriver dommer Solveig Birgitte Moe at det på grunn av allmennpreventive hensyn må reageres strengt ved innbrudd i privatboliger, siden det oppleves som svært krenkende for de fornærmede.

Mannen ble også siktet for å ha stjålet en Merida sykkel, stjålet en caps på Spar Kjøp, kjøpt hasisj og vært i besittelse av narkotika. Dessuten kjørte 34-åringen uten gyldig førerkort.

Mannen er de 14 siste årene dømt 12 ganger for forskjellige forbrytelser, stort sett vinnings— og narkotikaovertredelser.

Mannen la kortene på bordet til politiet, og saken ble ført som en tilståelsessak for Kristiansand tingrett. I tingretten holdt mannen fast på tilståelsen, og fikk derfor en tilståelsesrabatt på 30 dager. Påtalemyndigheten la ned påstand om 90 dagers fengsel etter fratrekk for tilståelsesrabatt, og det sa retten seg enig i.