FLEKKEFJORD: — De hyggelige og fine opptakene er borte. TVNorge har klippet sammen programmet med en så negativ vinkling at jeg føler opptakene av Victoria og meg er blitt misbrukt, sier Tina Brigitte Svindland til avisen Agder.

Serien blir sendt på TVNorges FEM-kanal, og markedsføres som en dokumentarserie om tolv «Unge mødre».

Tina Brigitte Svindland fikk en DVD fra TVNorge for å se programmet før det blir sendt. Hun reagerer nå på det hun mener er manipulasjon av virkeligheten.

Bare fest og råning

«På ærlig og utilslørt vis tar vi del i deres hverdag, og får se at det å være ung mor ikke betyr at de ikke tar ansvar for seg og sine handlinger,» heter det i programmets vaskeseddel.

— Det var dette jeg trodde programmet skulle være da de gjorde opptak av turer og hyggelige ting Victoria og jeg gjorde sammen, men det de har tatt med i programmet er festing og råning, forteller Tina.

Hun mener TVNorge kynisk har klippet sammen scener slik at hun fremstår som en uansvarlig og likegyldig mor.

Rusbrus og likegyldig barnevakt

  • I en scene er onkelen til Victoria barnevakt. Han sitter i sofaen mens man får se at Victoria reiser seg opp i senga. Så filmer de barnevakten samtidig som det er lagt inn en bakgrunnslyd der det høres ut som om Victoria faller ut av sengen. På innslaget ser det ut som onkelen bare sitter og smiler av dette, men det var ikke det som skjedde! Det var jeg som faktisk lagde naturlige kjøkkenlyder i bakgrunnen, forteller Tina.

I et annet klipp sitter Tina i stua og snakker med tv-produsentene, og datteren Victoria (2) klippes inn ute i gangen sammen med rusbrusflasker.

— Etter min mening er opptakene fine og morsomme. Det er ikke begått noen etiske brudd i opptak eller redigering med Tina Brigitte hevder produsent Morten Skovdahl i Limelight Film & TV til Agder.