AGDER: – Vi har ikke råd til å miste en eneste stasjon verken i Aust— eller Vest-Agder. Dersom i verste fall alle de fem stasjonene skulle bli lagt ned, vil Sørlandsbanen miste 50.000-60.000 passasjerer i året. Det ville være et utrolig dårlig signal å sende regjeringen når vi nå skal søke om sammenkobling med Vestfoldbanen, sier Dag Brekkan, NSBs strekningsleder for Sørlandsbanen.

Drøfter endringer

Jernbaneverket har invitert blant andre NSB og Aust- og Vest-Agder fylkeskommuner til drøftinger i forbindelse med en pågående gjennomgang av stasjonsstrukturen for hele landet.

Som Fædrelandsvennen skrev tirsdag, har Jernbaneverket bestemt seg for å vurdere om stasjonene Gyland i Flekkefjord, Breland i Marnardal, Audnedal, Vegårshei og Gjerstad skal legges ned.

Kraftige politiker-reaksjoner

Overfor Fædrelandsvennen har ordførerne i både Flekkefjord, Marnardal og Audnedal protestert kraftig på at det nå er sådd usikkerhet om stasjonenes fremtid.

Tror på flere togpassasjerer

Strekningslederen på Sørlandsbanen forstår godt at ordførerne i de berørte kommunen er opprørte.

– Jeg regner med at Jernbaneverket må spare penger, og i den forbindelse ser seg nødt til å legge ned stasjoner. Det vil få svært negative følger for befolkningen i store bygder på Sørlandet dersom de gjør alvor av trusselen. Pendlertoget om morgen fra Sira i Flekkefjord til Kristiansand har for eksempel hver dag med mellom 80 og 90 passasjerer. Med stadig økte bompenger er det også sannsynlig at antall reisende med tog vil øke, sier Dag Brekkan.