KRISTIANSAND: Familien hans er naturligvis dypt fortvilet over det som har skjedd. De klamrer seg til ett håp: At de får se Thomas Herman igjen i live.

SAMLET.

Hans samboer og sønn (4) var i går kveld samlet sammen med foreldrene og familien til den savnede. De trøstet og styrket hverandre og forsøkte å finne svar.

Da vi snakket med dem, hadde de bare spørsmål.

Flere familiemedlemmer har kjørte lengre strekninger for å se etter Thomas Herman Bjåland, uten å komme nærmere et svar.

PUBLIKUMS HJELP.

Politiet står også uten spor. Operasjonsleder Bård Austad i Agder politidistrikt sier at politiet trenger publikums hjelp.

— Ingen opplysninger per nå gir oss grunn til å tro det har tilstøtt ham noe kriminelt. Men vi må holde alt åpent. Vi aner rett og slett ikke hva som har hendt. Vårt beste håp er publikums hjelp, sier Austad.

Like før 22 i går kveld hadde politiet også sjekket alle steder Bjåland har vært på jobb som tømrer i det siste. De fant ingenting. Danskeferja er også sjekket ut.

Sentralt står Thomas Herman Bjålands bil. Når politiet finner den, har de en mulighet til å begynne å nøste i mulige forklaringer til forsvinningen.

Austad sier saken er spesiell:

— Vi sitter med flere savnede vi skal finne. Men det er personer som ofte er borte og som pleier å komme tilbake. I dette tilfellet har vi ingen forklaring. Derfor bruker vi nå mye ressurser på saken, sier han.

Politimannen ber folk melde fra til politiet på telefonnummer 38 13 65 00 hvis noen har sett en mørkegrønn Nissan Primera LX sedan med kjennetegn PX 31396, eller hvis de har andre viktige opplysninger.

Bilen hadde en sort skiboks på taket da Thomas Herman Bjåland kjørte hjemmefra torsdag morgen.

Han dro fra sitt hjem i Kronprinsens gate cirka kl. 07.15 torsdag morgen for å levere sin fire år gamle sønn i Bergljots familiebarnehages avdeling i Teglverksvei 1 på Lund.

Daglig leder i barnehagen, Lene Løkås, ønsker ikke å gi kommentarer.

Ifølge politiet leverte Thomas Herman Bjåland sønnen på normalt vis i barnehagen - og der slutter alle spor.

UFORKLARLIG.

Erfaringsmessig skyldes slike forsvinninger enten noe kriminelt, en personlig tragedie, eller at personen rett og slett ønsker å reise vekk, uten å si fra til de nærmeste.

— Den savnede har ingen historikk hos politiet. Dette er foreløpig helt uforklarlig, sier Bård Austad.