VIBORG: Hun er en av tre norske spillere på danske Viborg, som lørdag møter ungarske Györ i mesterligafinalen i håndball. De to andre norske er keeper Katrine Lunde Haraldsen og Ida Bjørndalen.

– Formen er god. Jeg har spilt noen gode kamper i det siste, og gleder meg veldig til finalen, sier Katrine til NTB.

Kristine har slitt litt med et vondt kne, men håper og tror hun er klar til lørdagens kamp.

Fantastisk sesong

Viborg har hatt en fantastisk sesong. Ikke bare har jentene spilt seg til mesterligafinalen på en overbevisende måte, de har også gått ubeseiret gjennom den danske ligaen, der de forrige lørdag tok sin 41. seier på rad. Aarhus ble slått 34–28 i den siste kampen i sluttspillet.

– En bra generalprøve før mesterligafinalen, mener trener Jakob Vestergaard.

Han kan ikke få fullrost sine norske spillere.

– De betyr supermye for laget, sier han til NTB.

Lunde-tvillingene mener bredden i stallen er Viborg-lagets store styrke.

– Vi har veldig mange gode spillere. Selv med Bojana (Popovic) ute klarer vi å spille oss til mesterligafinale. Det viser hvor sterkt laget vårt er, sier Katrine.

Bojana Popovic er Viborgs største stjerne, og var toppscorer i ligaen da hun ble kneskadd tidligere i år.

Superstjerne

Györs største stjerne er Anita Görbicz.

– Hun skaper det meste for laget, er den oppfinnsomme. Det betyr mye å få nøytralisert henne, sier Katrine.

Nå går det rykter om at også Görbicz er kneskadd, men om det er sant, eller bare taktikk, får ikke Viborg svar på før lørdag.

– Györ har sju spillere som er på banen hele tida, og har ikke så mange å skifte med. Klarer vi å gjøre dem trøtte, får vi kanskje et par mål å gå på før returkampen i Ungarn, sier Kathrine.

Storarena

Returkampen går lørdag 16. mai, mens den første kampen spilles i Danmarks største innendørshall, Gigantium Isarena i Ålborg lørdag. Her er det plass til 5600 tilskuere. At kampen ikke spilles i Viborg, men åtte mil lenger nord, skyldes at Viborgs egen hjemmehall med 1865 tilskuerplasser ikke oppfyller Det europeiske håndballforbundets krav til tilskuerkapasitet ved en mesterligafinale.

– Det er vanskelig å si hva slags betydning det får for oss at vi ikke kan spille kampen i vår egen hall. Men vi håper jo og tror at de fleste kommer seg fra Viborg til Ålborg. Det er ikke så lange veien, og jeg vet at publikum i Ålborg generelt er veldig flinke til å heie og lage mye bråk. Så vi får bare se på det som en fordel, sier Kristine.

Hun og tvillingsøster Katrine kjenner hallen i Ålborg svært godt. De to har begge spilt for Aalborg DH. Det er også Aalborg som venter Viborg i finalen i det danske mesterskapet senere denne måneden.

Sjekk resultatet på fvn.no etter kampen.