RISØR: En død mann ble torsdag ettermiddag funnet ved Randvikstranda i Risør. Mannen lå ifølge politiet 150 meter fra strandkanten, mellom Vestre Randvik og en barnehage.

— Han ble funnet gjennomfrossen på et jorde. Mannen skal obduseres i morgen for å fastslå dødsårsaken, sier jourhavende politiadvokat Terje Skaar ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Identifisert

Den 28 år gamle mannen ble raskt identifisert, da politipatruljen som kom til stedet gjenkjente ham.

Krimteknikere fra politiet undersøkte stedet torsdag ettermiddag. Politiet har så langt ikke noen grunn til å tro at noe kriminelt har skjedd mannen.

— Når vi finner døde personer ute, er hovedregelen at de skal obduseres hvis det er grunn til å tro at de var alene på dødstidspunktet. Det er ikke noe med omstendighetene som tyder på at dette er kriminelt, sier Skaar.

Fotspor

Politiet har gjort funn av fotspor på stedet. Sporene tyder på at mannen har vært i sjøen ved Vestre Randvik, og gått de 150 meterne til stedet hvor han ble funnet død.

- Han har vært i vannet først, men det er ikke spor som tyder på at han er dratt oppover til funnstedet. Mannen var påkledd da han ble funnet, sier Skaar til fvn.no.

Det er foreløpig usikkert hvor lenge mannen har vært død. Ifølge Aust Agder Blad ble 28-åringen funnet av en turgåer like før klokken 13.45. Krimteknikerne undersøkte torsdag ettermiddag en større del av bukta, for å finne ut hvor mannen havnet i vannet.