KRISTIANSAND : Sjeldent stemmer ordtaket ”Dersom noe høres for godt ut til å være sant, er det mest sannsynlig det” bedre enn i dag, 1.april. Den ene avisen etter den andre er ute etter å lure leserne sine. Vi bringer deg en oversikt over de lokale avisenes aprilspøker.

Er du selv blitt lurt i dag? Skriv historien i debattfeltet i bunnen av artikkelen.

Landeskogen får fengselet

Etter at styret i Evjemoen Næringspark AS sa nei til å ta imot en åpen soningsanstalt på Evjemoen, er det mye som tyder på at Kriminalomsorgen Region Sør vil legge de om lag 20 fengselsplassene til Landeskogen i Bygland.

Unikt ryddesalg

For å slippe å dra varelageret med over i nye lokaler, vil Vinmonopolet i Mandal selge ut varebeholdningen til innkjøpspris.

Åpner for nakenbading

Pågangen fra personer som ønsker å bade nakne i vinterhalvåret fører til at Sørlandsbadet åpner for nakenbading i velværeavdelingen.

------------------------------------------------- Her kan du lese om dagens aprilspøker i riksavisene.

- - -

Klart for fly fra Gullknapp

I Aust-Agders største avis kan man lese at det første charterflyet til Syden allerede tar av i ettermiddag. Arendal Fossekompani vil sågar betale billetten til den første som bestiller. God tur!

Skal hete Perleporten

Statskanalen forsøker å overbevise sine brukere at Kristiansand lufthavn Kjevik skal bytte navn til Perleporten Internasjonale Flyplass Kristiansand. Ifølge NRK skal flyplassen få en diger Kristus-figur med opplyste øyne som skal vise vei for flyene. Kristi Himmelfart får med andre ord ny betydning.

Solta båthavn full av kloakk

En nokså dramatisk aprilspøk er iscenesatt av lokalavisen for Søgne og Songdalen. Ifølge avisen er Solta båthavn full av kloakk, og dermed spøker det for badesesongen.

– Det kan ta måneder, det er et omfattende arbeid vi har foran oss, sier brannsjef Johnny Flæte om rensingen. Søgne kommune skal også ha opprettet en krisetelefon for båteiere. Det trengs trolig!

Start får 2005-gullet

Fædrelandsvennens sportsredaksjon lo godt da de kokte i hop årets aprilspøk om at Start likevel får seriegullet fra 2005. — Dette er en stor, gledelig overraskelse for oss, og en fin oppreisning etter skuffelsen i 2005, sier administrerende direktør Jan Oddvar Skisland i Start. Bildet av en gråtende Kristofer Hæstad passet kanskje ikke like godt til saken!

Amnesti for bråte— og gressbrann

Avisen Agder har like godt smelt til med to aprilspøker i dag. I den ene saken blir flekkefjæringene oppfordret av brannvesenet til å brenne bråte for å unngå invasjon av flått.

Hotell og bedehus bygger Flekkefjord-hotell

I den andre saken får vi en smakebit på børs og katedral. Avisen skriver at Maritim Fjordhotell og Grand Hotell går sammen med Flekkefjord Bedehus om å bygge et stort konferansehotell på Eschebrygga.

Får egne VIP-båtplasser i Pollen

En av årets beste lokale aprilspøker vil vi påstå stammer fra Arendal. Arendals Tidende narrer leserne med at ordfører Torill Rolstad Larsen og varaordfører Tormod Vågsnes begge får egne båtplasser i Pollen. – Jeg ser ingen dramatikk i dette, sier ordfører Torill Rolstad Larsen til avisen.

Har du kommet over noen gode lokale aprilspøker som ikke er nevnt, send oss en epost her.