KRISTIANSAND: Forslaget om å dele opp Kvinneklinikken og flytte de 16 gynekologiske sengene derfra til kirurgisk avdeling, blir sannsynligvis vanskeligere å gjennomføre enn antatt. Følgene kan bli korridorpasienter og infeksjonsfare for pasientene. Dette kom fram på fredagens styremøte på Sørlandet sykehus. Mye taler for at de ansattes forslag om å lage et barselhotell i stedet kan bli den endelige løsningen for Kvinneklinikken. Klinikken er blitt pålagt å kutte stillinger for å dekke deler av kostnaden på fire millioner kroner til å drive lindrende enhet, som åpner 18. april.

Dagen etter skal ledergruppen på sykehuset avgjøre hvilken løsning som skal gjennomføres på Kvinneklinikken.

Ledelsens forslag om flytting av gynekologiske pasienter til kirurgisk sengepost sparer ca. fire årsverk, tilsvarende ca. to millioner kroner.

Opprettelse av barselhotell på gynekologisk avdeling medfører at tre årsverk for pleiere forsvinner, tilsvarende ca. 1,5 millioner kroner.

Norske sykehus bruker begge de to løsningene for plassering av gynekologiske senger som det nå er strid om.

Ifølge informasjon som ledelsen på Sørlandet sykehus har samlet inn, er gynekologiske senger samlet i egen Kvinneklinikk på følgende sykehus i Helse Sør-Øst: A-Hus, Asker og Bærum, Østfold, Telemark, Buskerud og Kristiansand.

Gynekologiske senger er samlokalisert med kirurgiske senger på Sykehuset Innlandet, samt i Arendal. Antall senger innen gynekologi er blitt redusert betydelig, eller planlegges redusert på mange av sykehusene i Helse Sør-Øst.