KRISTIANSAND: — Bilføreren bør miste lappen. Sjåføren er en fare for seg selv og andre, sier fylkessekretær i Trygg Trafikk Liv Skare Falkum.

Heller ikke etterforskningslederen ved Randesund Politikammer, Einar Skarpeid liker det han ser på bildene, men er i tvil om kjøringen er ulovlig.

Klokken 15.03 mandag ettermiddag var Morten G. Hansson og samboeren på vei over Varoddbrua da de havnet bak den svært høyt lastede tilhengeren.

— Vi fikk rimelig sjokk da vi så lasten, så jeg fant fram mobilen og knipset et bilde, forteller han.

Utrygg

Han følte seg ikke veldig trygg bak bilen med den overlessede tilhengeren.

— Det var ikke noe særlig å ligge bak tilhengeren. Det er jo gjerne litt vind på Varoddbrua også. Vi ville bare komme oss fortest mulig vekk fra bilen, men jeg var ikke særlig høy i hatten da samboeren min kjørte forbi.

Også Einar Skarpeid ved Randesund politistasjon, Einar Skarpeid, ville vært nervøs dersom han kjørte bak tilhengeren.

— Jeg skjønner veldig godt at de som befant seg i bil bak lasten, var nervøse. Personlig ville jeg nok holdt god avstand til tilhengeren, sier Skarpeid.

Sjokkert

Ifølge Falkum kunne det hele fort endt galt.

— Litt for høy fart, og lasten kan plutselig kante. Det verste er at det er andre på veien, og at sjåføren setter deres liv i fare med sin dumskap, mener Falkum, som er sjokkert etter å ha sett bildet av bilen.

— Det er helt vilt. Jeg håper at han som tok bildet, også kontaktet politiet, sier Falkum.

Politioverbetjent Einar Skarpeid synes det er vanskelig å uttale seg om hvorvidt lasten på tilhengeren var ulovlig.

— Det er vanskelig å uttale seg om dette når vi bare har bilder å gå etter. Vi kan jo ikke se om lasten var forsvarlig sikret. Det jeg kan si er at om vi hadde sett denne bilen på veien så hadde det absolutt vært grunnlag for å stoppe den, slik at vi kunne sett nærmere på sikringen, forklarer Skarpeid.

SKUMMELT: Det var nok ingen fornøyelse å ligge bak bilen med den fire meter høye tilhengerlasten. FOTO: Morten G. Hansson.