MANDAL: Ulykken skal ha skjedd da 26-åringen fra Mandal skulle løfte et betongelement med kran ved bedriften Nor Element på Gismerøya. Han styrte kranen selv ved hjelp av en fjernkontroll.

Se video her — Det kan se ut som dødsårsaken er klemskader. Han kom i klem mellom et betongelement og kranen, sier Bjart Gabrielsen, stasjonssjef ved Mandal politistasjon, til fvn.no.

Jobbet alene

Terje Figueira jobbet alene da dødsulykken skjedde. Han skal ha jobbet med å flytte betongelementer fra produksjonshallen til et utendørs lager. Mannen skal ha vært alene i 20-25 minutter, og det var i dette tidsrommet ulykken inntraff.

Politiet fikk melding om arbeidsulykken klokken 23.43. — En 26 år gammel mann fikk et betongelement over seg under arbeid, og omkom. Det var to arbeidskamerater som fant ham, opplyste operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til fvn.no torsdag morgen.

26-åringen var omkommet da politiet kom til stedet.

Undersøkelser

Arbeidstilsynet og krimteknikere fra politiet var torsdag formiddag på ulykkesstedet for å foreta undersøkelser. Ifølge Bjart Gabrielsen er det altfor tidlig å konkludere med hva som har skjedd.

— Vi har gjort betraktninger på selve ulykkesstedet, og har fått sett på rutinene. Vi gjør nå beregninger i forhold til hvordan vi tror ulykken kan ha skjedd, sier Gabrielsen.

Det er foreløpig ikke mistanke om brudd på verken instrukser eller krav ved Nor Element.

Krisehåndtering

  • Vi har ikke mistanke om noe ulovlig. Det er vårt anliggende nå å finne ut hvordan dette kunne skje. Neste fase blir å ta stilling til om det har vært brudd på arbeidsinstrukser eller krav, sier stasjonssjefen.

Ledelsen og de ansatte ved Nor Element ble torsdag tatt hånd om av spesialister på krisehåndtering. De ble fulgt opp av bedriftshelsetjenesten og personell ved Mandal kommunes krisehåndteringsteam.

— Dette ble påbegynt allerede i natt. De ansatte blir ivaretatt, sier Gabrielsen.

Terje Figueira skal ha jobbet ved Nor Element i halvannet år. Bedriftsledelsen ønsket ikke å kommentere saken overfor fvn.no torsdag.

OMKOM: 26-åringen skulle flytte på betongelementer med denne kranen da han kom i klem. (Foto: Lars Martin Gimse / MMS)