Les mer om saken: Politiet lurte narkobande med melis

Se reportasje fra funnområdet

KRISTIANSAND: I en periode på ett år kjøpte en 35 år gamle mannen fra Vennesla minst 1,4 kilo amfetamin av de to som er hovedmennene bak amfetaminpartiet på 15 kilo, som politiet beslagla i skogen ved Grimsvannet i Vågsbygd i slutten av januar i år. Salgsperioden strekker seg fra januar 2007 fram til tirsdag 29. januar i år – samme dag som politiet pågrep de to hovedmennene, en 40 år gammel opprinnelig kosovoalbansk mann, og en 37 år gammel opprinnelig tyrkisk mann. Begge er bosatt i Kristiansand, men 40-åringen har i en periode vært bosatt i Stavanger.

35-åringen fra Vennesla er også dømt for å ha kjøpt 10 gram heroin fra kosovoalbaneren, og 120 stk. flunipamtabletter og 175 sobriltabletter fra tyrkeren. Flunipam er et legemiddel som virker dempende på visse deler av hjernen og har søvndyssende, beroligende, angstdempende, muskelavslappende og krampestillende effekt. Sobril brukes ved angst, uro og spenning.

Kjøp og salg Venndølen er dømt for å ha solgt 1,2 kilo amfetamin til en mann fra distriktet. Han er også dømt for å ha solgt amfetamin og andre narkotiske tabletter til flere forskjellige personer. En del av dommen omfatter salg av flere brukerdoser hasj til tyrkeren som er hovedmannen i forbindelse med amfetaminbeslaget.

Amfetaminkjøpet på 1,4 kilo knyttes i dommen direkte til de to som kjøpte det store narkotikapartiet på 15 kilo i Drammen og fikk det fraktet til Kristiansand. 35-åringen er også dømt for kjøp av et halvt kilo hasj fra en ikke navngitt person.

35-åringen har tilstått alt det han nå er dømt for, og knytter dermed både kosovoalbaneren og tyrkeren opp til omsetning av narkotika før de ble arrestert av politiet i slutten av januar, siktet for kjøp av 15-kilospartiet med amfetamin.

– Min klient har hittil ikke forklart seg om de forholdene som 35-åringen fra Vennesla nå er dømt for, sier forsvareren til den 40 år gamle kosovoalbaneren, advokat Kjell Myrland.

– Men klienten min har tilstått kjøpet av de 15 kiloene med amfetamin, tilføyer advokat Myrland.

Strafferabatt Det er gjort pengebeslag hos 35-åringen, og retten har gitt staten rett til å inndra 300.000 kroner i kontanter fra ham.

35-åringen er straffedømt 11 ganger tidligere, i det vesentlige for narkotika og vinningskriminalitet.

Retten har gitt venndølen en strafferabatt på ett års fengsel fordi han har tilstått og lagt kortene på bordet.