MANDAL: Onsdag kveld ble en 27-åring knivstukket i halsen ved Orelunden omsorgssenter på Skinsnes i Mandal. En 32 år gammel mann er siktet for knivstikkingen, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag. 27-åringen ble alvorlig skadet, men skal nå være utskrevet fra intensivavdelingen ved Sørlandet sykehus Kristiansand.

Den antatte gjerningsmannen og offeret er naboer i de kommunale utleiebrakkene på Skinsnes.

Flere av beboerne i området forteller i dag til Lindesnes Avis at de opplever situasjonen som svært ubehagelig. Brakkene er et tilbud til bostedsløse, og flere av beboerne er personer med rusproblemer.

En av naboene, Arnfinn Bringsdal (72), sier at han helt har sluttet å gå ut om kveldene.

— Det er en plage, og jeg er blitt redd for å gå ut. Kveldsturer har jeg sluttet helt med, sier Bringsdal til fvn.no.

Skal han ut om kvelden er det kun med bil, sier han.

Mye bråk nattestid

Pensjonisten forteller at det har vært flere branner i brakkene.

— Først var det fire brakker her, men de brant ned. Nå er det seks, og for en stund siden satte de fyr på den ene av dem, sier Bringsdal.

I løpet av de siste årene har han hatt besøk av uvedkomne både i garasjen og på loftet.

Andre beboere sier til Lindesnes Avis at det stadig er uroligheter i området. Senest i helgen skal det ha løpt en mann rundt halvnaken og banket i trærne, forteller en av naboene.

Naboene sier til avisen at de er opptatt av at byen skal ivareta alle innbyggerne, men at det er urimelig at et boligområde skal få hele belastningen.

— Hadde det vært én eller to boenheter her hadde vi ikke merket det på den måten vi gjør i dag, sier Øyvind Strædet, som leier ut en bolig like ved brakkene, til Lindesnes.

Politiet: - Tar frykten på alvor

Stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon sier politiet er klar over problemene.

— Politiet er hyppige gjester ved disse boenhetene, og vi er klare over at det er uroligheter av forskjellig slag. Jeg har stor respekt for at folk føler seg utrygge, og politiets anliggende er være så engasjert at naboene føler seg trygge, sier Gabrielsen.

— Har naboene grunn til å frykte disse beboerne?

— Hvorvidt frykten er berettighet er vanskelig å konkludere med. Det er alltid nyanser. Men det handler om hvordan folk opplever ting, og det viktigste er at politiet tar naboene på alvor. Samtidig er det nå en gang slik at det er der disse personene bor, og en plass må de jo bo, sier Gabrielsen.

Rådmann Erik Hillesund sier det ikke er planer om å flytte brakkene.

— Det er en balansegang siden også denne gruppen skal serves. Jeg skjønner det kan oppleves som en belastning. Det vil det være uansett hvor de ligger, sier Hillesund til Lindesnes.