LARVIK/KRISTIANSAND: Norsk Sjømannsforbund gjorde seg klare til å ta ut medlemmer på Color Lines ferjer SuperSpeed 1 og SuperSpeed 2 fra 2. januar. Onsdag kom partene til enighet da Norges Rederiforbund gikk med på et lønnstillegg på to kroner timen til Sjømannsforbundets medlemmer.

— For å unngå de svært alvorlige konsekvensene en streik ville hatt for rederienes verdiskaping tok vi tidligere i dag initiativ til nye forhandlinger med Sjømannsforbundet. Det har i løpet av dagen lyktes partene å komme fram til enighet om en avtale, og det blir derfor ikke noe av den varslede streiken i utenriksflåten, sier viseadministrerende direktør Jørgen Vatne i Norges Rederiforbund.

Etter at Riksmeklingsmannen hadde lagd en lønnsregulerings-skisse til mellomoppgjøret for utenriksflåten mellom Norges Rederiforbund og Norsk Sjømannsforbund, stemte 79 prosent av medlemmene mot forslaget i uravstemningen.

Hvis partene ikke hadde kommet til enighet på egen hånd, ville ferjene fra Larvik og Kristiansand til Hirtshals i Danmark blitt tatt ut i streik på nyåret.

LES OGSÅ: Superspeed kan bli rammet av streik