ÅSERAL: Natt til søndag forsvant verdisaker fra minst fem biler som stod parkert på Bortelid. DVD-spillere, GPS-mottakere og datautstyr ble fjernet, skriver Lindesnes Avis.

– Vi hadde vært der oppe i helga og synet som møtte oss da vi skulle til å kjøre hjem var lite hyggelig. Vi kunne se at vinduet var knust og innover i bilen lå snøen, forteller Leif Rinde, som var sammen med familien på Bortelid i helga, til fvn.no.

Bilen full av snø

Rinde måtte rydde bilen for snø og glasskår. Før den to timer lange hjemturen kunne starte måtte Rinde rydde setene og instrumentpanelet for snø. Deretter ble det knuste vinduet sikret med plast før familien satte snuten mot kysten.

— En DVD-spiller med to skjermer, mobillader, DVD-filmer og en dunk spylervæske forsvant, forteller Rinde. Barnevogna i bagasjerommet fikk være i fred, men også dørlåsen på bakluka skal tyvene angivelig ha forsøkt seg på.

Sønnen synes det er rart at tyvene lot fjernkontrollen til DVD-spilleren ligge igjen i bilen.

– De er skikkelig dumme. Hvem er interessert i å kjøpe en dvd-spiller uten fjernkontroll, sier Marius Rinde (9) til Lindesnes Avis.

Stjal barnesete

Også Michael Moe (5) fikk en lei opplevelse under vinterferien. Tyvene snappet med seg barnesetet til gutten.

Politiet var på stedet søndag ettermiddag, men da hadde hytteeierne reist hjem ifølge avisen. Ingen skal så langt være pågrepet for ugjerningen.

– Det kan se ut som om tyvene har hatt veldig dårlig tid, for i hanskerommet lå flere verdigjenstander og nøkkelknipper, sier hytteeier Kjell Omlid til avisen.

Leif Rinde bekrefter at han har orientert politiet om saken og skal tirsdag signere anmeldelsen av tyveriet.