ARENDAL: Ifølge Agderposten erkjente han straffskyld fordi han ønsket å begrense påkjenningen for ofrene etter båtulykken.

En 19 år gammel kvinne ble kritisk skadet i ulykken, som inntraff i Tromøysund 8. mai i fjor. 51-åringen hadde seks russ i båten da han kolliderte med en med en jernstake mellom Hisøy og Tromøy.

— Jeg så ikke staken i vannet, innrømmet mannen, ifølge Agderposten.

Alle som var i båten havnet i sjøen som en følge av kollisjonen. I retten beskrev 51-åringen hvordan han opplevde minuttene etter ulykken.

— Det neste jeg husker er at jeg våknet opp i vannet. Ved siden av meg lå hun, nokså livløs. Det var mye blod og hun pustet ikke. Jeg fikk gjort ren munnen hennes og fikk blåst liv i henne, fortalte 51-åringen.

Lå i vannet og ropte etter hjelp

Den 19 år gamle jenta som ble hardest skadet var innlagt på sykehus i lengre tid etter ulykken. En 19 år gammel mann pådro seg alvorlige hodeskader og beinbrudd. Tre andre som var i båten fikk lettere skader.

— Like ved lå en gutt jeg bare så luggen på. Jeg fikk ham opp og klasket ham i ansiktet. Da våknet også han og begynte å puste. Båten sto fast i pålen. Vi lå i vannet og ropte etter hjelp. Hele tiden holdt jeg henne oppe, forklarte 51-åringen.

Blodprøven som ble tatt av 51-åringen etter ulykken viste at han hadde 0,88 i promille. I tillegg til ruspåvirket kjøring står mannen tiltalt for uaktsomhet og for å ha kjørt for fort. Ifølge tiltalebeslutningen kjørte mannen i minst 25 knop, selv om høyeste tillatte hastighet på stedet er 5 knop.