MANDAL: — Jeg satt og så tv med samboeren min da vi hørte et vanvittig høyt smell, omtrent som om en søppeldunk med glass ble kastet i bakken, forklarer Risdal til fvn.no.

Naboen som bare bor få meter fra baksiden av elektrobutikken i Øvrebyen, kikket straks ut av vinduet.

— Der så jeg en person som gikk løs på døren inn til butikken fra baksiden. Jeg fikk samboeren min til å se etter i vinduet, mens jeg gikk ut. Da jeg kom ut, ropte jeg til ham: "Jeg ser deg", og omtrent samtidig tok han seg inn gjennom den knuste døren til butikken, forklarer 31-åringen.

Konturer

Han forteller videre at han fra utsiden bare kunne se konturene av gjerningsmannen i mørket, men kunne se at han hadde en slags lys jakke og hette.

Mens han ringte politiet, ropte han høyt og tydelig inn i butikken at han hadde politiet på tråden.

— Det tok ikke så lang tid før jeg hørte et dunk innefra butikken, og så ble det stille. Jeg antar at det var da han kom seg ut igjen, fortsetter Risdal.

Da fvn.no ankom stedet like før klokka tre i natt, var politet ute og patruljerte etter gjerningsmannen. En vakt fra selskapet G4S kunne bekrefte at det hadde vært innbrudd i butikken, men at han ikke ante ennå om noe var blitt tatt.

— Han har tatt seg ut gjennom det åpne vinduet der oppe i andre etasje, forklarer han fotografen og Risdal, som dermed fikk svar på hvordan tyven kom seg ut.

Høyt smell

Naboen er overrasket over at ikke flere i nabolaget hørte det høye smellet, og forteller at kun en annen nabo kom ut for å se hva som skjedde.

- Ble du ikke redd?

— Nei, det skal nok mer til for å skremme meg, men det går jo noen tanker gjennom hodet når det skjer like ved huset man bor i, avslutter han.

Saken fortsetter under bildet .

Får skryt av politiet

Politiet fikk klokken 02.10 melding om at alarmen hadde gått hos Pizzabakeren i Mandal.

— Vi sendte en patrulje på stedet, mens vi var på vei fikk vi en telefon fra Risdal og vi satte derfor kursen til Expert i stedet, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Vidar Neset, til fvn.no.

Da politiet kom til stedet hadde gjerningsmannen stukket av, men på grunn av vitneobservasjoner hadde politiet mistanke om hvor gjerningspersonen muligens hadde blitt av.

— Vi tok oss derfor inn i en leilighet og der var det to personer som var i bestittelse av noen gram hvitt pulver, formentelig amfetamin, og noe hasj. Vi mistenker også at den ene av de to var samme mann som brøt seg inn hos Expert, forteller Neset.

De to mennene, som begge kommer fra Mandal og er henholdsvis 18 og 25 år gamle, ble så kjørt til arresten i Kristiansand. Ingen ting skal ha blitt stjålet fra Expert-butikken.

— Det kan jo virke som om vitne har stoppet tyven fra å stjele noe. Vedkommende skal ha ros for at han var så overvåken og at han ga oss så gode meldinger underveis, skryter operasjonsleder.