GRIMSTAD: — Det er noen paralleller som er ganske like, men samtidig har politiet ikke funnet grunnlag til å sikte ham for andre forhold, sier politiførstebetjent Leif Viken ved Grimstad politistasjon til fvn.no.

Tirsdag ble en mann i midten av tredveårene pågrepet av politiet etter å ha blottet seg to ganger for barn i Prestegårdsskogen ved Landvik. Det har vært naturlig for politiet å etterforske om mannen som nå er tatt kan ha stått bak to blotteepisoder i september og ett i desember i fjor, som fvn.no tidligere har omtalt.

— Alt skjedde i samme nærområde overfor skolebarn på dagtid, påpeker Viken.

Vanskelig etterforskning

Politiet gikk i september ut med detaljerte opplysninger om hvordan mannen så ut.

- Passer mannen som nå er tatt til den beskrivelsen?

— Nei. Men jeg skal ikke si at det ikke er samme mann, svarer Viken.

Han utdyper at noe av det som gjør saken vanskelig er at det er barn mellom seks og tolv år som har sett blotteren, og at barn kan ha forkjellige oppfatninger av hvordan de ser på voksne.

— Vi skal stole på barn, og det gjør vi. Men det er samtidig veldig vanskelig, for vi må bevise ting også, sier han.

Etterlyser vitner

Førstebetjenten understreker at politiet er svært interessert i vitneobservasjoner fra voksne. Tirsdag skjedde de to blottehendelsene i Prestegårdsskogen mellom klokken 13.15 og 13.30. Mannen viste kjønnsorganet sitt på litt avstand til barn som gikk forbi. Han stod i det ene tilfellet på sykkelstien.

Den pågrepne mannen sitter nå i arresten i Arendal. I ettermiddag vil det bli bestemt av jurist om politiet kan holde mannen lengre i arresten eller om han blir løslatt. Grimstadmannen har blitt avhørt, men politiet er tilbakeholdne med opplysninger om hva han har sagt. Han har ikke erkjent å ha stått bak blottingen i desember i fjor og i september i år.

Politiet holder på med en relativt omfattende etterforskning, ifølge Leif Viken.

- Politiet har tatt saken svært alvorlig, sier han.