TRONDHEIM: Biskop Olav Skjevesland i Agder og Telemark bispedømme er én av fire underskrivere på oppfordringen til Samferdselsdepartementet. De øvrige tre er daglig leder Pål Jensen i Trafikkaksjonen, daglig leder Hanne Herrman i Norsk forening mot støy og Sondre Båtstrand, som er talsperson for Miljøpartiet De Grønne.

«I både Tyskland og Frankrike er det innført forbud mot tungtransport på søndager. Vi mener dette er god politikk for å gi jernbanen konkurransefortrinn og en ukentlig hviledag for trailersjåfører, mens astmatikere, barn og alle oss andre kan slippe unna tungtransportens støv og støy en dag i uken. Trafikksikkerheten er også tjent med en dag uten tungtransport», heter det i brevet.

Biskop Olav Skjevesland opplyser til NTB at hans begrunnelse for å støtte forslaget dels er miljømessig, og dels «allmenn human» ved at sjåfører og andre mennesker får merke at uken har en annerledes dag i søndagen.

Skjevesland tilføyer at dette trolig er en idé som fenger bedre blant sjåfører og deres organisasjoner – og miljøvernere – enn blant eierne av transportbedriftene.