KRISTIANSAND: Den tidligere sportssjefen ble onsdag plassert på et annen rom mens en av guttene han skal ha forgrepet seg på forklarte seg i retten. Gutten ga sin forklaring bak et blått skjermbrett, slik at tilstedeværende presse ikke kunne se ham. Han ønsket ikke å forklare seg med 31-åringen til stede, og fotballtreneren fulgte forklaringen via video.

Gutten er den eneste som skal vitne i rettssaken. Han fortalte i et sterkt vitnemål at han var svært preget av hendelsen. I likhet med de andre guttene fortalte han om en trener som var godt likt, snill og omtenksom.

— Det utviklet seg mer og mer. I begynnelsen masserte han bare beinet, men gikk etter hvert lenger opp, fortalte gutten.

Av hensyn til guttens identitet ble han under sin forklaring i retten sittende bak et skjermbrett. Foto: Erlend Olsbu

— Vil komme meg videre

Selv om han ga tydelig uttrykk for at det var en belastning å fortelle åpent om overgrepene, forklarte han seg klart og detaljert om det den tidligere sportssjefen hadde gjort.

Gutten skal ha blitt utsatt for overgrep flere ganger. Han fortalte i sitt vitnemål at han stolte på treneren, og at han hadde et sterkt ønske om å være med på laget hans.

— Jeg skulle ønske at jeg ikke ville være på laget hans. At alt dette ikke hadde skjedd. Det er ikke noe godt minne, og det hadde vært bedre om det ikke kom frem. Jeg vil bare bli ferdig med det og gå videre, sa gutten.

Tiltalte gråt i retten

Den tiltalte 31-åringen skjulte hodet i bordplaten da han satt seg ned i rettssalen etter å ha fulgt vitneforklaringen til gutten.

— Av alt det jeg har gjort er dette i særklasse det verste. Med en gang jeg så ham på skjermen kom tårene med en gang., sa 31-åringen, som brukte lang tid på å tenke før han svarte på de første spørsmålene.

31-åringen sa han skulle ønske at han kunne gjøre det godt igjen overfor gutten, men at det ikke var noe han kunne gjøre. Han bekreftet at det gutten forklarte var riktig, men mente det hadde skjedd færre ganger enn det fotballgutten fortalte i sitt vitnemål.

Politibetjent Ole Tom Fosnes vitnet om hvordan gutten og hans familie har taklet hendelsen.

— Det har vært en opprivende sak for familien. De har tatt det svært tungt, og faren har klandret seg selv for ikke å sett det som har skjedd, sa Fosnes.

Sammenliknet med Lommemannen

Gutten fortalte i sitt vitnemål at han ikke hadde sagt noe til foreldrene før lenge etter at det første overgrepet skjedde. Blant annet fortalte han om at han hadde sittet hjemme med faren og sett Lommemannen bli omtalt på fjernsyn.

— Det fikk meg til å tenke på det som skjedde med meg, forklarte gutten.

Fosnes fulgte gutten som vitnet til retten, og traff ham da han kom ut.

— Han var veldig kjørt. Spesielt synes han det var vanskelig å høre 31-åringens versjon. Gutten har forsøkt å være så sannferdig som mulig, selv om det er ting han har forsøkt å glemme. Derfor reagerer han når 31-åringens versjon ikke er den samme, sa Fosnes.