KRISTIANSAND: — Jammen vi er jo det. Vi fikk sølv i NM i vår, og for noen uker siden fikk vi sølv i det danske mesterskapet også. Og da slo vi norgesmesterne ned i stølvene. Så vi er bare best, ler Arne Johan Sørensen.

VM-klare

Nå er de fire kompisene fra Kristiansand dobbelt kvalifisert for VM i Münster i Tyskland i mai neste år. Det morsomme er at ingen av dem er kokker. De begynte bare å grille fordi damene gav dem oppdraget på terrassen eller i hagen.

— Vi er ikke så rent lite stolte over det vi oppnådde i Danmark. Vi konkurrerte mot en rekke kokkelag, flere kokker var på landslaget, sier Sørensen, om konkurransen som foregikk i selveste Tivoli i København.

— Nå er jo sesongen på hell, men hva er hemmeligheten?

— Lav varme og lang tid. Det er nøkkelen. Folk brenner jo maten. Ta spareribs. De bør ligge fire,fem timer på grillen. Grilling bør foregå på temperaturer mellom 100 og 150 grader.

Hemmelig saus

I Danmark måtte Gourmetguttane lage flere retter, for eksempel laks og scampi i lese, mørbrad og spareribs.

Den store sensasjonen er guttenes spareribs-saus. Den lager de etter en amerikansk oppskrift som en av bestefedrene deres tok med over Atlanteren. Sørensen vil ikke ut med ingrediensene, så hemmelig er den.

— I helgen hadde vi gourmetaften for damene. Da grillet vi svinenakke. Grilling er rett og slett blir den store hobbyen, forteller Sørensen.