KRISTIANSAND: Mandag 1. september i år var en 18 år gammel butikkmedarbeider på vei hjem fra jobb da hun plutselig ble dradd inn til siden av 27-åringen. Mannen satt henne så ned på bakken så hun ble sittende på kne.

27-åringen rettet en pistol laget av plast mot tinningen hennes og beordret henne så til å gå tilbake til butikken. Lekepistolen hadde tiltalte tatt med hjemmefra og han har forklart at den var av sort metall, og så ut som om den var ekte.

LES OGSÅ: Tilstod «væpnet» ran av Joker

I retten har fornærmede forklart at hun var usikker på om pistolen var ekte, men turte ikke å ta sjansen på at den ikke var det. Hele veien til butikken holdt tiltalte seg bak seg henne, og hun fikk ikke lov til å se på ham. Med pistolen i ryggen ble hun beordret til å låse opp butikken, slå av alarmen og åpne safen.

LES OGSÅ: Væpnet ran av Joker i natt

I alt fikk mannen med seg 16.000 kroner fra safen, samt en rekke telekort. Etter at han var ferdig inne i butikken beordret han så kvinnen til å gå sammen med ham bort fra stedet. Etter cirka 1-2 kilometer lot han fornærmede gå.

I tilegg til selve Joker-ranet var 27-åringen også tiltalt for to tilfeller av uaktsom kjøring, oppbevaring av amfetamin og heleri av en sykkel. Tiltalte ble i retten funnet skyldig på samtlige punkter.

I 27-årigens favør ble det lagt vekt på at han selv hadde tilstått de fleste av forholdene, og at tilståelsen i forhold til ranet kom før politiet hadde siktet ham for forholdet. Tiltalte ble dømt til fengsel i ett år og fem måneder. Han må også betale Joker Vågsbygd en erstatning på 23.296 kroner, og ble fradømt retten til å kjøre bil i 18 måneder.

LES OGSÅ: Ranet for tredje gang